Anadolu Efes Istanbul baschet euroliga Real Madrid Tibor Pleiss Sporturi

VIDEO Ei sunt regii Europei la baschet! Au învins-o pe Real Madrid în finala Euroligii

Turcii de la Anadolu Efes Istanbul au câștigat pentru al doilea an consecutiv cea mai importantă competiție inter-cluburi de pe continent.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 22 Mai 2022, 11:39
Data actualizarii: Duminica 22 Mai 2022, 11:44

Anadolu Efes Istanbul a câştigat pentru al doilea sezon consecutiv Euroliga masculină de baschet, după ce a învins-o pe Real Madrid cu scorul de 58-57, sâmbătă seara, în finala desfăşurată în Stark Arena din Belgrad.

Efes, condusă de sârbul Vasilije Micic (23 de puncte) şi de germanul Tibor Pleiss (19 puncte), a reuşit astfel o dublă rară, pe care ultima oară o realizase Olympiacos Pireu (2012, 2013).

20.000 de spectatori au asistat la finala Euroligii

În faţa a 20.000 de spectatori, cele două echipe au oferit o finală foarte echilibrată, însă puţin spectaculoasă, după cum relatează AFP. 

Pentru a găsi o campioană a Europei care să fi marcat atât de puţin într-o finală trebuie să ne întoarcem până în 1998, când Bologna o învingea pe AEK Atena cu 58-44 la Barcelona.

Efes a fost mult timp condusă pe tabelă, cu 7 puncte în primul set (8-15, min. 9), iar apoi la 9 puncte în sfertul al treilea (31-40, min. 25), însă Real a avut procentaje scăzute la aruncările de la distanţă şi semidistanţă şi echipa turcă s-a impus pe final.

Tibor Pleiss de la Anadolu, desemnat MVP-ul finalei

Pleiss (32 ani) a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei, el jucând la Efes din 2018, iar Micic a fost ales MVP-ul turneul Final Four de la Belgrad.

Efes are doar două titluri europene, în timp ce Real Madrid deţine în continuare recordul (10).

În finala mică, FC Barcelona a învins-o pe Olympiakos Pireu cu 84-74.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!