"E un mesaj puternic, va speria foarte multa lume!" Reactia lui Usain Bolt dupa ce atletii rusi au fost interzisi la Jocurile Olimpice de la Rio

Autor: Sport.ro
Joi 21 Iulie 2016, 15:06

	"E un mesaj puternic, va speria foarte multa lume!" Reactia lui Usain Bolt dupa ce atletii rusi au fost interzisi la Jocurile Olimpice de la Rio

68 de atleti rusi au primit interzis la Olimpiada din august. Detalii AICI

Usain Bolt e convins ca verdictul de azi de la TAS va avea un efect pozitiv pe termen lung. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins apelul rusilor, astfel ca 68 de atleti au fost interzisi la Jocurile Olimpice de la Rio.

"Daca trisezi, daca incerci sa pacalesti regulile, atunci trebuie sa raspunzi pentru asta. Aceasta decizie va speria multa lume, este un puternic semnal de alarma.", a spus Bolt, citat de Guardian.

La 29 de ani, Usain Bolt spune ca este in forma maxima pentru Olimpiada de la Rio, care va incepe pe 5 august.

Va fi ultima editie a Jocurilor Olimpice pentru Bolt. In 2012, la Londra, jamaicanul a cucerit trei medalii de aur, la 100 de metri, 200 de metri si 4x100 de metri.

68 de rusi interzisi

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins apelul Comitetului Olimpic Rus si al celor 68 de atleti care solicitau dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio, dupa ce au fost suspendati de IAAF, ca urmare a unor controale antidoping.

Agentia Mondiala Antidoping (WADA) a anuntat luni ca un laborator antidoping din Moscova a protejat sportivi rusi dopati pe durata Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci, din 2014.

Potrivit raportului, oficiali din comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Soci, dar si ministrul Sportului din Rusia, aveau cunostinta de aceste ilegalitati.

Iohannis, la Forumul Economic Franco-Român: Pentru România, 2021 oferă semnale dintre cele mai încurajatoare
BRAT
Modifică setările cookies