De ce a ales David Popovici să rămână în România? "Este cel mai bun exemplu!"

david popovici COSR Mihai Covaliu natatie Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Iunie 2022, 23:49
Data actualizarii: Joi 23 Iunie 2022, 23:48

David Popovici a scris istorie la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, după ce a reușit să câștige două medalii de aur.

Popovici s-a impus atât în proba de 100 de metri liber, cât și în cea de 200 de metri liber. Este pentru prima oară după 49 de ani când un înotător reușește să câștige două titluri mondiale la aceeași ediție a Campionatului Mondial! Nu s-a mai întâmplat din 1973, de la americanul Jim Montgomery

De ce a ales David Popovici să rămână în România? "Este cel mai bun exemplu!"

Performanța este uriașă pentru România, având în vedere că David Popovici are doar 17 ani și este un debutant la Mondialele de seniori. Mai mult, cele două titluri mondiale sunt primele din istoria înotului masculin românesc.

Sportivul a dezvăluit anul trecut, după Jocurile Olimpice de la Tokyo, că a primit mai multe oferte de la cele mai bune universități din Statele Unite ale Americii, însă le-a refuzat și a explicat că se simte foarte bine în România.

Mihai Covaliu, președintele COSR, a spus că David Popovici are la dispoziție lucrurile pe care și le dorește în România și explică modul în care este perceput de specialiștii din domeniu.

"Este cel mai bun exemplu că se poate și la noi. În momentul în care ai un antrenor bine pregătit, ai un staff foarte performant, specializat pe ceea ce face este nevoie, ai părinții, familia, care sunt aproape... nu avem noi foarte multe bazine, am fost alături de el și nu există un asemenea bazin în România cum e la Budapesta, dar iată că există David Popovici care se antrenează în România, învață în România, are un antrenor român și face aceste performanțe extraordinare.

Știm că la anumite perioade de timp apar sportivi excepțonali. Vreau să vă spun că la Budapesta toată lumea discută despre David Popovici ca despre Usain Bolt. Toată lumea se așteaptă să fie cel mai rapid om pe distanță de 100 de metri în apă. Specialiștii au spus asta, nu eu. Ei văd în el tipul de sportiv care poate fi cel mai rapid. Nu sunt mulți sportivi care să aibă aceste calități sau care să promită o astfel de performanță", a spus Mihai Covaliu, la Digisport.

COSR după performanţa reuşită de Popovici: „Visăm frumos. Eşti inspiraţie, admiraţie şi motivaţie pentru orice sportiv!”

David Popovici a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, în probele de 200 m liber și 100 de metri liber.

„Aur, David Popovici!

Copilul minune al înotului mondial a ”recidivat” la Mondialele de la Budapesta. La 17 ani, David a devenit pentru a doua oară campion mondial, acum în proba probelor din înot, 100 m liber.

David a intrat la start cu dezinvoltura pe care a afişat-o în fiecare cursă de la Budapesta, una care vine din pregătirea constantă şi talent. A avut o primă lungime de bazin bună, a întors al doilea iar finalul a fost din nou spectaculos. David a atins primul plăcuţa şi a oprit cronometrul la 47:58.

David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din ţara noastră care devine dublu campion mondial.

David este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur la probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la prima ediţie a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Felicitări antrenorului Adrian Rădulescu, omul care l-a descoperit şi l-a făcut mare pe David!

Visăm frumos, David! Bucuria asta a umplut sufletul românilor care te-au ”adoptat”. Eşti inspiraţie, admiraţie şi motivaţie pentru orice sportiv care îşi doreşte să ajungă cel mai bun din lume!”, a notat COSR pe Facebook.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!