Centura de campion a legendarului Muhammad Ali, scoasă la licitație pe o sumă colosală! Cu cât a fost vândută 

Muhammad Ali george foreman Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Iulie 2022, 08:32
Data actualizarii: Luni 25 Iulie 2022, 08:33

Centura lui Muhammad Ali a fost vândută pe o sumă impresionantă! 

Omul de afaceri american Jim Irsay a achiziţionat cu 6,18 milioane de dolari centura de campion a legendarului boxer american Muhammad Ali, cucerită în 1974 în faţa compatriotului său George Foreman, cu ocazia celebrului meci supranumit "Rumble in the Jungle", informează AFP.

Proprietarul echipei Indianapolis Colts din NFL (Liga profesionistă de fotbal american) a anunţat duminică această achiziţie, printr-un mesaj pe Twitter, declarând-se "mândru că este gardianul" acestei centuri istorice a World Boxing Council.

Irsay a sugerat că preţiosul obiect ar putea fi prezentat în cadrul unei expoziţii a colecţiei sale, în luna august la Chicago, precum şi în septembrie la Indianapolis.

Omul de afaceri este obişnuit cu achiziţiile spectaculoase. El deţine, între altele, chitare care au aparţinut lui Elvis Presley, John Lennon sau Prince, precum şi manuscrisul original al ghidului Alcoolicii Anonimi scris de Bill Wilson în 1939.

Preţul de vânzare a centurii, stabilit duminică de Heritage Auctions, raportat de Sports Collectors Daily, a fost numit unul dintre cele mai mari plătite vreodată pentru un obiect de colecţie sportivă.

Muhammad Ali l-a învins pe George Foreman la Kinshasa, Zair (acum Republica Democrată Congo), prin KO în runda a opta, pentru a recupera coroana mondială la categoria grea. De menţionat că Foreman nu pierduse niciun meci până la confruntarea de la Kinshasa.

Ali, care a murit în 2016 la vârsta de 74 de ani, a păstrat titlul mondial WBC până în 1978, când a a fost învins de americanul Leon Spinks.

AGERPRES

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!