Cea mai scumpa echipa din istoria sportului! Tocmai a fost aprobata vanzarea cu 2.2 miliarde de dolari

Cea mai scumpa echipa din istoria sportului! Tocmai a fost aprobata vanzarea cu 2.2 miliarde de dolari

Marti 05 Iunie 2018, 10:22

Cel care a cumparat echipa era in tinerete atat de sarac incat nu si-a permis un bilet la meci pana la varsta de 25 de ani!

Instaleaza aplicatia SPORT.RO pentru Android si iOS. Ai stirile momentului si livescore din toate campionatele!

Toata Romania vede Romania in direct la PRO TV! Sambata, 23 martie, 19:00, Suedia - Romania! Marti, 26 martie, 21:45, Romania - Feroe!

Pe Instagram Sport.ro ai cele mai tari imagini din sport!

Profitand de o perioada mai calma in NFL, m-am gandit sa ne aruncam o privire catre un eveniment petrecut saptamana trecuta.

Pe 22 mai, in cadrul intalnirii anuale a proprietarilor de echipe, s-a votat in unanimitate trecerea echipei din Charlotte de la Jerry Richardson catre David Tepper (potrivit Forbes, averea lui ridicandu-se la 11 miliarde USD) pentru suma de 2.275 miliarde USD (din care 2.2 miliarde vor fi achitate cash). Precedenta vanzare a unei echipe din NFL a avut loc in 2014, atunci cand Terry Pegula a cumparat Buffalo Bills pentru suma de 1.4 miliarde USD.

Sa incepem cu inceputul.

Prin 1987 Jerry (fost wide reciver la Baltimore Colts, actuala Indianapolis Colts) a inceput demersurile pentru infiintarea unei echipe care urma sa reprezinte statul Carolina de Nord. Abia in 2003 s-a decis alocarea unui loc in NFC (National Football Conference) catre Jerry Richardson, devenind astfel proprietarul celei de-a 29-a francize de NFL.

Pentru a echilibra structura competitionala, NFL aloca un loc suplimentar lui Jacksonville Jaguras (in American Football Conference). Ambele echipe urmau sa debuteze in 1995.

Costul intregului proiect a fost de 140 milioane USD.

Citeste continuarea pe IonAlexandru.roVIDEO PROTVPLUS.RO

BRAT