Cea mai mare nebunie din istoria alpinismului! Un rus a urcat pe cel mai inalt varf din Europa cu o haltera de 75kg in spate

Cea mai mare nebunie din istoria alpinismului! Un rus a urcat pe cel mai inalt varf din Europa cu o haltera de 75kg in spate

Rodichev a intrat in istoria alpinismului.

Andrey Rodichev a urcat pe Elbrus (5642 m), cel mai inalt varf din Europa, cu o haltera de 75kg in spate! Performanta acestuia este una uluitoare, avand in vedere ca cei care urca pe Elbrus o fac fara greutati suplimentare in spate.

Chiar daca este un varf relativ usor de escaladat, faptul ca a avut o haltera de 75kg in spate, transforma reusita lui Rodichev intr-o super reusita! Acesta a ales sa faca acest lucru pentru a atrage atentia autoritatilor din Murmansk asupra halterelor, un sport neglijat in zona din care provine acesta.

"Federatia nu ne-a trimis niciun echipament de antrenament. O bara profesionala cu greutati de 480kg costa aproape 8000 de dolari, dar orasul nu aloca deloc bani. Vreau sa atrag atentia asupra acestui aspect", a spus rusul.

Acesta a urcat pe munte cu o viteza de 50 de metri pe ora, iar in unele zone chiar cu 15 metri pe ora! Rusul a slabit 20kg pentru a fi in forma maxima pentru aceasta incercare, ce i-a luat 8 zile pentru reusita. Acesta a fost insotit pe toata durata parcursului de alpinistul profesionist Alexander Sukharev.

Reusita rusului este una remarcabila, iar haltera a fost lasata in varful muntelui pentru a ramane ca dovada a acestui moment uluitor in istoria alpinismului dar si al halterelor. Rodichev a declarat ca in curand va scoate in documentar cu imaginile filmate pe cel mai inalt varf din Europa.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Aglomerație la intrarea în România. Nevaccinații intră în carantină, chiar și cu test negativ
BRAT
Modifică setările cookies