Cea mai mare nebunie din istoria alpinismului! Un rus a urcat pe cel mai inalt varf din Europa cu o haltera de 75kg in spate

Cea mai mare nebunie din istoria alpinismului! Un rus a urcat pe cel mai inalt varf din Europa cu o haltera de 75kg in spate

Rodichev a intrat in istoria alpinismului.

Andrey Rodichev a urcat pe Elbrus (5642 m), cel mai inalt varf din Europa, cu o haltera de 75kg in spate! Performanta acestuia este una uluitoare, avand in vedere ca cei care urca pe Elbrus o fac fara greutati suplimentare in spate.

Chiar daca este un varf relativ usor de escaladat, faptul ca a avut o haltera de 75kg in spate, transforma reusita lui Rodichev intr-o super reusita! Acesta a ales sa faca acest lucru pentru a atrage atentia autoritatilor din Murmansk asupra halterelor, un sport neglijat in zona din care provine acesta.

"Federatia nu ne-a trimis niciun echipament de antrenament. O bara profesionala cu greutati de 480kg costa aproape 8000 de dolari, dar orasul nu aloca deloc bani. Vreau sa atrag atentia asupra acestui aspect", a spus rusul.

Acesta a urcat pe munte cu o viteza de 50 de metri pe ora, iar in unele zone chiar cu 15 metri pe ora! Rusul a slabit 20kg pentru a fi in forma maxima pentru aceasta incercare, ce i-a luat 8 zile pentru reusita. Acesta a fost insotit pe toata durata parcursului de alpinistul profesionist Alexander Sukharev.

Reusita rusului este una remarcabila, iar haltera a fost lasata in varful muntelui pentru a ramane ca dovada a acestui moment uluitor in istoria alpinismului dar si al halterelor. Rodichev a declarat ca in curand va scoate in documentar cu imaginile filmate pe cel mai inalt varf din Europa.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis, despre pașaportul de vaccinare în UE: „Ar trebui utilizat pentru scopuri medicale”
BRAT

Modifică setările cookies