BIZAR | Decizia socanta a unei multiple campioane a SUA. Gravida in 34 de saptamani, s-a calificat in finala "nationalelor"

Gravida in 34 de saptamani, sportiva Alysia Montano, de cinci ori castigatoare a probei de 800 de metri la Campionatele Nationale ale Statelor Unite, a obtinut o noua calificare in finala, in ciuda faptului ca se afla la doar cateva saptamani de termenul sarcinii.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Iunie 2014, 14:45
Data actualizarii: Vineri 27 Iunie 2014, 15:09

Multipla campioana a Statelor Unite in proba de 800 de metri, atleta de culoare, nascuta in Queens, New York, a scos un timp de 2' 32.13", obtinand calificarea in finala.

In varsta de 28 de ani, Alysia Montano a terminat ultima din seria ei, insa a scos un timp indeajuns de bun pentru a se califica, totul in aplauzele fanilor prezenti pe stadion.

"Am alergat constant pe perioada sarcinii si m-am simtit foarte bine. Starea mea este extrem de buna. Mi-am propus doar sa nu fiu ajunsa din spate pe parcursul cursei", a spus aceasta la final.

Montano, campioana ultimilor patru ani, a vorbit si despre sfaturile primite de la medici, aceasta spunand ca a avut parte de o mare sustinere din partea acestora.

"Nu am avut nicio temere inaintea probei, pentru ca am fost pregatita psihic. Aceasta experienta mi-a aratat ca exercitiile fizice sunt extrem de sanatoase atat pentru mama cat si pentru copil. Am facut niste lucruri absolut normale, nimic iesit din comun", a mai spus aceasta.

Cum arata Alysia Montano acum (Mai multe FOTO in galeria de mai jos)

Cum arata sportiva inainte

FOTO: GETTY Images

Modifică setările cookies