Sporturi

Bazinul olimpic din Alba Iulia, redeschis dupa 4 ani dupa o investitie de 3 milioane €

12 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii costa intarea la bazin

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Iulie 2014, 19:18
Data actualizarii: Vineri 18 Iulie 2014, 19:22

Bazinul Olimpic din Alba Iulia, modernizat printr-o investitie de aproape trei milioane de euro, a fost redeschis publicului, vineri, dupa aproape patru ani in care s-au derulat lucrarile, scrie Mediafax.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca Bazinul Olimpic a fost modernizat complet printr-o investitie de peste 13 milioane de lei a Companiei Nationale de Investitii, din totalul sumei, 1,2 milioane de lei provenind din bugetul local.

"In sfarsit, am redat bazinul orasului si ma bucur ca pot sa vina aici. Copiii au ceea ce merita. Sunt sisteme moderne, apa este monitorizata tot timpul, avem si scaune la tribuna. Acest bazin este si pentru agrement, are o capacitate de 152 de persoane pentru doua ore. Cheltuielile vor fi foarte scazute, pentru ca sunt instalatii solare de incalzit, dar sunt de asemenea si instalatii solare fotovoltaice pentru a produce curent", a spus Hava.

Consiliul Local a stabilit tariful de intrare la bazin la 12 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii, elevi, studenti, pensionari si someri, intr-un interval de doua ore. Accesul la bazin se va face pe baza biletului, dupa care se primeste o bratara magnetica, insa in intervalul de doua ore in bazin pot intra maximum 152 de persoane.

Bazinul Olimpic are, pe langa sala propriu-zisa, cu piscina acoperita si sauna umeda si uscata, vestiare, dusuri utilate cu uscatoare si un cabinet medical.

Bazinul a intrat in modernizare din anul 2010 si avea ca termen de finalizare vara anului 2011. Din cauza unor probleme aparute in timpul lucrarilor la acoperis si, ulterior, din cauza unor probleme cu finantarea lucrarii asigurate de Guvern, finalizarea bazinului a fost mult intarziata.

Bazinul este in administrarea Primariei din Alba Iulia si a fost construit in 1983.

Sursa foto: alba24.ro

Modifică setările cookies