Parkour Sporturi

Astia NU-S OAMENI! Nebunii care ZBOARA pentru un spectacol demential! SUPER FOTO

►Sign up for Europa! Pandurii – Dnepr, joi 19 septembrie ora 20:00, IN DIRECT PRO TV si Voyo.ro!

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 16 Septembrie 2013, 14:58
Data actualizarii: Luni 16 Septembrie 2013, 14:57

Americanul Cory DeMeyer a castigat cea mai importanta competitie de Freerunning din lume, Red Bull Art of Motion, care a avut loc in acest week-end, in Firostefani, insula Santorini. Rusul Alexander Baiturin si Jesse La Flair s-au clasat pe urmatoarele locuri de pe podium.

Competitie, rezultate, victorie, sunt cuvinte pe care de obicei nu le auzim in lumea Freerunningului. In locul acestora ei prefera sa vorbeasca despre placere, eleganta, fluiditate si eficienta. Chiar daca prefera sa nu fie tratati ca sportivi, performanta lor ajunge foarte aproape de cea a oricarui atlet de talie mondiala. Sar de pe un acoperis pe altul, se catara rapid in copaci, gasesc obstacole pe care le evita prin sarituri in jungla urbana, iar flick-flackurile, rotirile si tumbele fac parte din programul uzual.

La Red Bull Art of Motion de pe insula greceasca Santorini, 18 dintre cei mai buni artisti urbani, cum le place sa li se spuna freerunnerilor sau parkouristilor (cum ii stim noi mai bine) au reusit cum stiu ei mai bine sa imbine arta cu sportul intr-un peisaj unic - albul imaculat al celebrelor case din Santorini cu zonele stancoase din apropierea vulcanului Caldera.

Acoperisuri, terase sau piscine - toate acestea au constituit traseul lung de 200 de metri si diferenta de nivel de 50 de metri sa fie cat mai spectaculos, mai ales ca limita de timp era de 90 de secunde.

Cory DeMeyers a facut cele mai spectaculoase miscari, americanul in varsta de 25 de ani terminandu-si traseul in fata miilor de spectatori cu o saritura in piscina hotelului Sunrocks. Rusul Alexander Baiturin a fost al doilea dupa castigatorul din Los Angeles, iar locul trei a fost ocupat tot de un american, Jess La Flair.

In Freerunning, fetele concureaza cot la cot cu baietii, insa la final se face si un clasament dedicat sexului frumos. Austriaca Pamela Forster si rusoaica Alexandra Shevchenko au avut cele mai bune performante.

Rezultate: 1. Cory DeMeyers (USA) 449 puncte, 2. Alexander Baiturin (RUS) 447, 3. Jesse La Flair (USA) 443, 4. Yoan Leroux (FRA) 412, 5. Joel Eggimann (SUI) 389 6. Stanislavs Lazdans (LAT) 382, 7. Dimitris Kirsanidis (GRE) 381, 8. Daniel Mircea (GRE) 378.

Credit fotografii: Predrag Vuckovic, Samo Vidic, Stefan Stau / Red Bull Content Pool

Modifică setările cookies