Andrei Muntean gimnastica Jocurile Olimpice Sporturi

FOTO ȘI VIDEO Andrei Muntean s-a calificat la Jocurile Olimpice! Semnificația specială a performanței gimnastului român

Performanță excepțională reușită de gimnastica românească. Veteranul echipei masculine, Andrei Muntean, s-a calificat la Jocurile Olimpice care vor avea loc anul viitor, la Paris.  

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 Octombrie 2023, 17:51
Data actualizarii: Duminica 01 Octombrie 2023, 17:59

Sportivul tricolor a obținut biletele pentru Paris pe baza criteriului Federației Internaționale de Gimnastică prin care primii 8 sportivi din clasamentul individual care nu sunt calificați cu echipa vor concura anul viitor la Jocurile Olimpice. Andrei s-a clasat pe locul 30 în întrecerea individuală, cu 80,665 puncte și va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după Rio 2016.  

Andrei Muntean s-a calificat la JO 2024 de la Paris

Andrei poate spune că anul acesta cifra 30 i-a purtat cel mai mare noroc în viață. În vârstă de 30 de ani, pe care i-a împlinit la 30 ianuarie, Andrei Muntean a concurat pe 30 septembrie și a încheiat pe locul 30 la Mondiale, loc care l-a dus la JO! O calificare mai mult decât meritată, pentru un sportiv care este un model de pregătire și de iubire pentru gimnastică.  

Campion olimpic de tineret la inele și vicecampion la paralele, în 2010, la Singapore, el a scris o pagină de istorie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, când a fost pe poziția a șasea la paralele, foarte aproape de podiumul olimpic. Acum, are șansa de a concura din nou la cea mai importantă competiție din sportul mondial, alături de cei mai mari gimnaști ai lumii. Un succes deosebit obținut de Federația Română de Gimnastică, dar și de sportul românesc, care are, iată, acum, 55 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice.  

Speranțe și la fete

Iar lista gimnaștilor și a gimnastelor poate crește, pentru că luni, 2 octombrie, va intra în calificări echipa României. În componența Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda și Ella Oprea Crețu, echipa noastră va începe concursul la sol, de la ora 11.00, ora României. Alături de tricolore, în Subdiviziunea a 4-a se află echipele Spaniei și Belgiei, dar și gimnaste care reprezintă Bulgaria, Kazahstan și Luxemburg.  

În competiția feminină sunt înscrise 24 de echipe și 49 de gimnaste (în 14 grupe individuale), repartizate în 10 Subdiviziuni. Pentru a se califica la Jocurile Olimpice, România trebuie să se situeze în primele 9 formații, în afară de SUA, Marea Britanie și Canada, care sunt deja calificate pentru Paris, după Mondialele de anul trecut.  Echipa masculină, lipsită de prezența lui Gabriel Burtănete, nerefăcut după o accidentare, a ratat calificarea la Jocurile Olimpice.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!