ADEVARUL care a stat ascuns 64 de ani! "Asta e, au facut o greseala atunci!"

Autor: Sport.ro
Marti 09 Septembrie 2014, 17:11

	ADEVARUL care a stat ascuns 64 de ani! "Asta e, au facut o greseala atunci!"

Anuntul COSR cu privire la redenumirea statiilor de metrou a scos la iveala un adevar despre care putina lume stia.

Ivan Patzaichin este o legenda la Jocurile Olimpice. Un reprezentant al Romaniei, un star international in sportul de dinainte de Revolutie, unul dintre cei mai mari campioni din istorie.

GAFA

COSR si Metrorex l-au inclus pe marele canotor in proiectul de redenumire a statiilor de metrou din Bucuresti. Cele doua organizatii au stabilit ca fiecare dintre statiile de metrou bucurestean va primi si cate un nume de sportiv care a cucerit medalii pentru Romania.

Doar ca la Ivan Patzaichin a aparut o greseala, asa cum parea initial: numele sau a fost scris "Ivan Potzaichin", ceea ce a starnit uimirea celor care au circulat cu metroul la statia Unirii 1, cea care a primit numele sau.

Contactat de PROTV, marele canotor a povestit ca nu este nimic gresit:

"Asa ma cheama, de fapt, nu foarte multa lume stie. Cand m-am nascut, persoana care a completat certificatul meu de nastere a facut o eroare si mi-a scris numele "Potzaichin", in loc de "Patzaichin", asa cum ma cheama, de fapt, si asa cum ii chema pe cei din familia mea.

Astfel ca lumea mi-a spus in continuare "Patzaichin", nu "Potzaichin", dupa cum scrie in acte. Asta e, m-am obisnuit sa fie asa, numai ca acum vreau sa-mi trec actele pe adevaratul meu nume.

O parte dintre trofeele si diplomele pe care le-am castigat sunt pe numele meu adevarat - Patzaichin -, in timp ce altele sunt pe numele meu din acte, cel gresit - Potzaichin", a spus marele campion pentru PROTV.

Revoluție în Ring: Biea, Bogdan Stoica, Amansio Paraschiv si ‘Tanculetul’ Iancu dau cu pumnul în direct la PRO X, vineri, 20:00!

Inspectorul PRO. Sulina, colțul de rai uitat în cel mai estic punct al UE. Nu există nici măcar dotări minime
BRAT
Modifică setările cookies