Beijing a obtinut Jocurile Olimpice de iarna din 2022, dupa ce Stockholm si Oslo s-au retras din cursa

Beijingul, capitala Chinei, va organiza Jocurile Olimpice de iarna din 2022, in urma votului membrilor Comitetului International Olimpic, vineri, la Kuala Lumpur, in dauna orasului kazah Almatii, a anuntat presedintele CIO, germanul Thomas Bach.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 31 Iulie 2015, 13:23
Data actualizarii: Vineri 31 Iulie 2015, 13:25

Beijing va deveni primul oras care organizeaza pe rand Jocurile Olimpice de vara (2008) si de iarna (2022). Metropola chineza a primit 44 de voturi din partea membrilor CIO, la a 128-a Sesiune a forului international, fata de 40 cat a primit Almati. Votul a fost efectuat intai electronic, iar apoi pe hartie, dupa ce s-a descoperit ca sistemul electronic nu a functionat, precizeaza Reuters.

Editia urmatoare a Olimpiadei de iarna va avea loc tot in Asia, in 2018, la PyeongChang (Coreea de Sud).

In ciuda rezervelor legate de candidatura capitalei chineze, vor fi impartite intre zona metropolitana si statiunile montane de la Zhangjiakou si Yanqing, care vor avea exclusiv zapada artificiala.

Patru dintre cele sase candidate initiale, inclusiv Stockholm si Oslo, s-au retras in timp din cursa, din cauza lipsei de sustinere locala si din cauza preocuparilor pentru partea financiara.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!