Surprize uriașe ale lui Luis Enrique pe lista preliminară pentru Campionatul Mondial! Numele la care nimeni nu se aștepta 

Luis Enrique Campionatul Mondial din Qatar Gerard Pique Spania Spania
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 31 Octombrie 2022, 12:55
Data actualizarii: Luni 31 Octombrie 2022, 12:57

Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie. 

Selecționerii naționalelor și-au făcut lista preliminară a jucătorilor care vor fi convocați pentru Campionatul Mondial din Qatar. Luis Enrique nu s-a dezis nici de această dată prin alegerile neobișnuite făcute. Selecționerul Spaniei trebuie să aleagă 25 sau 26 de fotbaliști pe care îi ia în Qatar, iar pe 11 noiembrie va anunța lista finală. 

Numele surpriză de pe lista lui Luis Enrique este cel al lui Gerard Pique (35 ani), care conforma Marca, se află în alegerile preliminare ale selecționerului. Alături de el, pe lista convocaților din lotul Barcelonei se mai află și Alejandro Balde, dar și Eric Garcia. Un alt nume apărut pe lista nominală trimisă de Luis Enrique către FIFA săptămâna trecută este cel al lui Sergio Ramos, care a fost absent în ultimul an. 

Sergio Ramos și Gerard Pique au făcut pereche în apărarea Spaniei la Mondialele din Africa de Sud și Rusia, iar la cel din Brazilia doar împotriva Țărilor de Jos. Fundașul Barcelonei a fost cel care a cerut să nu mai meargă la națională în urmă cu câțiva ani. 

Pe lista preliminară se mai află și Aymeric Laporte, Inigo Martinez, Pau Torres, Diego Llorente și Guillamon. Gerard Pique însă a avut ca obiectiv încă din iarnă participarea la Mondial după cum a dezvăluit sursa citată. Principalul „obstacol” însă în calea lui Pique către Mondial ar fi lipsa meciurilor în picioare, având doar 8 jucate în total în acest sezon. 

David de Gea nu va fi convocat de Spania pentru CM 2022

Dintre cei 55 de jucători, la Cupa Mondială vor merge doar 23, lotul final urmând să fie anunțat cu scurt timp înainte de debutul competiției. David de Gea, goalkeeper-ul lui Manchester United, nu se află nici măcar în lotul lărgit, scrie sursa citată, care ar fi intrat în posesia listei trimise de selecționer.

Luis Enrique ar fi ales cinci portari în lotul lărgit, iar la Cupa Mondială ar urma să meargă Unai Simon (Athletic Bilbao), Robert Sanchez (Brighton) și David Raya (Brentford), în timp ce Kepa Arrizabalaga (Chelsea) și David Soria (Getafe) sunt considerate variante de rezervă, în cazul în care vreunul dintre cei trei se va accidenta.

Absența lui David de Gea de la Cupa Mondială poate fi considerată o surpriză, având în vedere că goalkeeper-ul lui Manchester United joacă un rol important la gruparae din Premier League și a strâns până acum 45 de meciuri la prima reprezentativă.

Totuși, De Gea nu a mai apărat la naționala Spaniei din octombrie 2020, de la un meci cu Ucraina (0-1), din Nations League. Ulterior, a fost rezervă neutilizată sau lăsat în afara lotului.

Ultima oară când David de Gea a fost convocat la naționala Spaniei s-a întâmplat în noiembrie 2021, la ultiam acțiune din preliminariile CM 2022, când nu a fost folosit deloc.

Spania a fost repartizată în grupa E la Cupa Mondială, alături de Costa Rica, Germania și Japonia. Primul meci al ibericilor este programat pe 23 noiembrie împotriva naționalei din America Centrală.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!