Suma impresionantă pe care Real Madrid o poate câștiga de pe urma lui Kylian Mbappe, doar din publicitate

kylian mbappe Real Madrid Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 07:42
Data actualizarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 07:46

Kylian Mbappe a fost prezentat, în mod oficial, la Real Madrid, la începutul săptămânii. 

Căpitanul reprezentativei Franței a semnat un contract pe cinci sezoane. "O vedetă mondială ajunge la campioana Europei", au anunţat cei de la Real Madrid.

"Un vis devenit realitate. Sunt foarte fericit şi mândru să fac parte din clubul visurilor mele. Este imposibil de explicat cât de fericit şi emoţionat mă simt în acest moment. Abia aştept să vă văd, Madridistas, şi vă mulţumesc pentru sprijinul vostru incredibil. Hala Madrid!", a fost și reacția starului francez pe rețelele de socializare.

Kylian Mbappe, mină de aur pentru Real Madrid

Specialiștii în marketing și economie au realizat o analiză a impactului financiar pe care ar putea să-l aibă starul francez pe Santiago Bernabeu.

"Este jucătorul cel mai bun din punct de vedere financiar. Asta nu înseamnă că și profesional nu este la fel. Dar, din punct de vedere al marketing-ului, este peste toți. 

În raport cu generația actuală, exceptându-i pe Messi și Ronaldo, este net în față", a declarat Vincent Chaudel, cofondator Observatoire du Sport Business, citat de RMC Sports. 

În 2023, Kylian Mbappe, împreună cu Lionel Messi, au fost singurii fotbaliști care au figurat în topul Times al celor mai influent 100 de personalități din lume. Tot anul trecut, potrivit Forbes, veniturile publicitare ale francezului au ajuns la 20 de milioane de euro. 

"Real va putea să valorizeze contractele deja existente și să semneze și cu alte firme. La PSG, tricoul său a fost cel mai vândut pe teritoriul nord-american", a explicat și Pierre Rondeau, economist în sport.

Potrivit unei analize făcute de publicația As, Real Madrid ar putea "să obțină peste 500 de milioane de euro" dacă activează contracte legate de sponsorizări, marketing și rețele sociale. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!