Ousmane Dembele fc barcelona Spania

Spaniolii anunță detaliile noului contract al lui Ousmane Dembele! Ce salariu are francezul + Clauza prin care rămâne cu 50 de milioane de euro 

Ousmane Dembele (25 ani) a decis să rămână la FC Barcelona după o perioadă lungă de negocieri. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 12 August 2022, 11:20
Data actualizarii: Vineri 12 August 2022, 11:21

Francezul a semnat un nou contract cu gruparea catalană, după ce acordul inițial a expirat la finalul lunii iunie. Ousmane Dembele a fost convins de oficialii Barcelonei să rămână pe Camp Nou, semânând o înțelegere valabilă până în 2024, după șase luni de negocieri intense, în care au apărut și scandaluri, iar fotbalistul era dat ca și plecat de la echipă. 

În momentul în care extrema franceză a semnat un nou contract, oficialii Barcelonei au sărbătorit momentul ca pe o mare victorie. Deși nu a existat o conferință de presă, Joan Laporta, Mateu Alemany și agentul Moussa Sissoko, însoțiți de jucător, au apărut extrem de fericiți când s-a semnat noua înțelegere. 

Mateu Alemany a anunțat că Ousmane Dembele va avea o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro, însă surse ale cotidianului iberic sport.es informează că aceasta ar fi, de fapt, de 50 de milioane de euro. Din informațiile presei internaționale, Dembele ar fi acceptat să semneze un nou contract din cauza faptului că nu a apărut niciun club dispus să se ridice la pretențiile agentului său. 

Salariul lui Ousmane Dembele după noul contract cu FC Barcelona 

Sursa citată informează că Ousmane Dembele va încasa 16 milioane de euro brut pentru următoarele două sezoane. Mai mult, acestei sume i se adaugă încă 4 milioane de euro pentru fiecare an, în variabile care sunt ușor de atins. Astfel, francezul ar ajunge să încaseze 20 de milioane de euro brut, pe sezon și 40 de milioane în cele două sezoane. 

Fotbalistul rămâne liber de contract pe 30 iunie 2024, iar începând cu 1 ianuarie poate negocia și semna cu un alt club. Cu toate astea, dacă există o echipă interesată de el înainte de finalul contractului, atunci Dembele ar primi 50% din clauza de reziliere. 

Modifică setările cookies