Secretele celei mai tari fabrici de fotbal din lume! Valdes, trimis acasa dupa un an, Iniesta, "un copil neadaptat"

Autor: Sport.ro
Vineri 11 Februarie 2011, 10:04

	Secretele celei mai tari fabrici de fotbal din lume! Valdes, trimis acasa dupa un an, Iniesta, "un copil neadaptat"

De-a lungul timpului, celebra scoala de fotbal "La Masia" a scos super-staruri pe banda rulanta. Investitia initiala si cheltuielile de 10 milione de euro pe an merita pana la ultimul cent

Lista jucatorilor crescuti la Academia de Fotbal a Barcelonei pare interminabila.

Doar daca ne gandim ca saptamana viitoare, in optimile de finala ale Ligii Campionilor, opt jucatori din primul 11 care va fi aliniat de Guardiola provin din propria pepiniera, este clar - cheltuielile de 10 milioane de euro cu luxosul centru de juniori sunt acoperite.

"Munca noastra nu se limiteaza doar la a-i invata fotbal pe copii, aici cultivam sentimente, ii dezvoltam din toate punctele de vedere. Ii luam de acasa de la parinti, dar ii facem sa se simta aici ca acasa. Fotbalistii nu se vor simti niciodata izolati la Academie", spun administratorii centrului La Masia.

"Avem probleme cu copii care se adapteaza mai greu, dar ne bucuram ca atunci cand cresc, ne multumesc pentru tot ce au invatat aici."

"Xavi vorbeste mereu despre valorile pe care le-a dobandit aici: prietenie, modestie, spirit de echipa."

"Pentru Iniesta, primele luni petrecute aici au fost un adevarat cosmar. II era dor teribil de familia lui si era normal, se afla la 700 de kilometri de Albacete."

"La fel si in cazul lui Leo Messi. Mama lui era in Argentina. Avea doar 12 ani si in plus mai avea si probleme de sanatate."

"Victor Valdes nu a rezistat prea mult. Dupa un an, am fost nevoiti sa il trimitem acasa."

"Aici vrem sa le asiguram toate conditiile, sa simta ca au aproape mai mult decat o familie. Au la dispozitie doctori, psihologi, profesori, antrenori."

"Fiecare zi petrecuta aici include obligatoriu program de scoala. Dupa amiaza petrec doar doua ore pe terenul de antrenament."

Cativa jucatori care au facut primii pasi in fotbal in "La Masia": Messi, Iniesta, Puyol, Valdes, Pedro, Krkic, Jeffren, Xavi, Pique, Busquets, Guardiola, Tito Vilanova, Guillermo Amor, Cesc Fabregas, Pepe Reina, Mikel Arteta, Fran Merida.

Lista pare interminabila!

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu să formeze un nou Guvern
BRAT