E gata! Revelația din La Liga face cel mai scump transfer din istoria clubului

Girona luciano rodriguez Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 19:51
Data actualizarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 19:52

Girona, revelația sezonului din La Liga, a realizat cel mai scump transfer din istoria clubului.

Conducerea clubului Girona a ajuns la un acord total cu mijlocașul uruguayan, Luciano Rodriguez, de la Liverpool Montevideo.

Girona îl transferă pe Luciano Rodriguez, ”perla” Uruguayului

Cotat la doar 4,5 milioane de euro, Rodriguez este un adevărat star în țara sa, iar la finalul sezonului trecut a câștigat titlul alături de echipa din Montevideo. Tot în 2023, fotbalistul de 20 de ani a devenit campion mondial alături de reprezentativa under-20 a Uruguayului.

  • În acest sezon, Luciano Rodriguez a marcat șapte goluri.

Conform Mundo Deportivo, pentru fotbalistul din Uruguay, Girona va plăti de două ori mai mult decât au făcut-o pentru Artem Dovbyk, cel care a devenit golgheter în campionatul spaniol. Pentru urcrainean, spaniolii le-au plătit celor de la SK Dnipro-1 nu mai puțin de 7.7 milioane de euro.

Astfel, suma pe care Girona o va plăti pentru Luciano Rodriguez se ridică la aproximativ 15 milioane de euro, iar uruguayenii de la Liverpool Montevideo vor păstra un procent de 30% dintr-un următor transfer al fotbalistul de 20 de ani.

Rodriguez va fi prezentat la Girona după Copa America

Fotbalistul va efectua vizita medicală în Statele Unite ale Americii, urmând ca mai apoi să se alăture lotului lui Michel Sanchez imediat după ce Uruguay va fi eliminată din Copa America. Dacă uruguayenii vor ajunge până în fazele avansate ale competiției, prezentarea oficială a lui Luciano Rodriguez ar putea fi amânată până la jumătatea lunii iulie.

Girona, care în următorul sezon va evolua în Champions League după ce a încheiat pe locul trei în clasament, i-a pregătit lui Luciano Rodriguez un contract valabil pentru următoarele cinci sezoane.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!