Spania

MESSI QUE UN CLUB. Scandalul care se ascunde de peste un an in spatele rupturii totale de la Barcelona

Aflata in mijlocul unui scandal intre Messi si Luis Enrique, Barcelona trebuie sa ia o decizie grea. Impacarea pare o varianta aproape imposibila, iar despartirea de Messi in conditiile actuale este un scenariu prea putin probabil.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 07 Ianuarie 2015, 12:17
Data actualizarii: Miercuri 07 Ianuarie 2015, 12:17

Ziarul britanic The Telegraph a facut astazi scurta istorie a rupturii dintre Messi si Barcelona, intr-un articol intitular "Cand Messi si-a pierdut dragostea pentru Barca", lasand de inteles ca actualul scandal cu Luis Enrique nu este decat un episod dintr-un film mai lung de nemultumiri.

Inceputul anului a venit cu o cearta la antrenamente intre Luis Enrique si Messi. Cearta a fost urmata de absenta de la antrenament a lui Messi, care a acuzat ca sufera de gastroenterita, pentru ca apoi sa vina infrangerea cu Real Sociedad, unde Messi a fost rezerva.

Momentul de absenta a lui Messi a fost mai mult decat nefericit. "Gastroenterita este mereu o scuza pentru momentele in care de fapt se intampla altceva", a spus Xavi, misterios, cu cateva zile inainte ca Messi sa lase 11.000 de fani, printre care multi copii, sa-l astepte degeaba in tribune la antrenament. In ciuda scuzelor publicate pe internet, Messi a atras atentia cu altceva pe retele de socializare. In aceeasi zi a inceput sa ii urmareasca pe Courtois, Filipe Luis si pe Chelsea.

Telegraph scrie ca prima ruptura intre Messi si Barca s-a produs inca din iunie 2013, cand a devenit subiectul principal al unei investigatii pentru evaziune fiscala. Atunci, Messi a fost extrem de dezamagit ca Barcelona nu i-a luat apararea in niciun fel, pentru ca tot in acea perioada sa-l transfere pe Neymar, Messi nemaifiind singurul star din club.

Apoi, in decembrie 2013, Messi a atacat, surprinzator, un oficial al clubului intr-un interviu. El il critica pe Javier Faus, vicepresedintele economic al Barcelonei, pentru ca nu era de acord sa ii faca o noua oferta de contract la pretentiile argentinianului. Messi spunea despre Faus atunci ca "este cineva care n-are niciun habar despre fotbal". Messi a primit in cele din urma un contract nou, 6 luni mai tarziu, dar clauza i-a ramas la 250 de milioane de euro.

Inainte de Mondialul din Brazilia, un nou episod tensionat s-a consumat intre Messi si Barca, acesta declarand ca "Barcelona este casa mea, dar daca ei nu ma mai vor sau daca se indoiesc de mine, nu am nicio problema sa plec." In noiembrie, Messi a continuat sa declare in argentina: "Desi am tot spus ca vreau sa raman la Barcelona, lucrurile nu ies mereu asa cum iti doresti"

Modifică setările cookies