Masuri soc dupa "macelul" din ultima etapa! Spaniolii incep lupta impotriva huliganilor: "Facem lista neagra si inchidem peluzele"

Autor: Sport.ro
Marti 02 Decembrie 2014, 10:24

	Masuri soc dupa "macelul" din ultima etapa! Spaniolii incep lupta impotriva huliganilor: "Facem lista neagra si inchidem peluzele"

Fotbalul spaniol a fost patat de sange in weekend. Un suporter al lui Deportivo la Coruna a fost omorat in bataie de huliganii lui Atletico Madrid. DETALII AICI

Si derby-ul etapei, Valencia - Barcelona, a avut parte de imagini regretabile. Leo Messi a fost lovit cu o sticla in cap de suporterii Valenciei, dupa golul inscris de catalani in ultima faza a meciului.

A fost 0-0 pana in minutul 90+3, cand geniul lui Leo Messi a contat decisiv pentru victoria Barcelonei. Messi a centrat de pe partea dreapta, portarul Valenciei a respins in prima faza, apoi Busquets a reluat in plasa, spre disperarea suporterilor echipei gazda.

Messi a fost lovit in cap de o sticla aruncata din tribune, in timp ce se bucura pentru gol. Imaginile au fost surprinse de camere. CLICK AICI PENTRU VIDEO

Incidentele au provocat un nou val de controverse in Spania, acolo unde autoritatile se gandesc sa ia o masura extrema pentru a stopa violenta de pe stadioane.

Guvernul spaniol, prin secretarii de stat pentru Sport si Securitate, Miguel Cardenal si Francisco Marinez, vrea sa interzica grupurile de ultrasi pe stadioane.

Autoritatile spaniole intentioneaza sa "curete" complet stadioanele de huligani. O prima masura ar putea fi aceea de a interzice "brigazile" de suporteri care s-au dovedit a fi violente sau care au afisat de-a lungul timpului mesaje care nu au fost in spiritul fair-play-ului.

"Aceste evenimente vor avea repercursiuni pe termen lung. Ni s-a sugerat sa facem o lista a grupurilor de ultrasi pentru a le interzice definitiv. De asemenea, exista si varianta de a inchide peluzele sau tribunele unor stadioane in anumite cazuri, asa cum se intampla in competitiile europene", a spus si Directorul General al Politiei din Madrid, Ignacio Cosido.

"Exista multe liste cu astfel de hulicani, dar noi propuem crearea uneia oficiale, care sa fie transmisa la nivel national", a adaugat acesta.

In urma incidentelor de duminica, dintre fanii lui Deportivo si cei ai lui Atletico, Politia a facut 21 de arestari, confiscand cutite, bate, torte si chiar tevi de metal.

O persoana a fost ucisa, iar altele au ajuns la spital in urma batailor dintre suporteri.

Ar trebui să avem trenuri care merg cu 160 km/h, dar, în realitate, CFR nu poate înlocui o şină ruptă acum 4 ani
BRAT
Modifică setările cookies