Duminica 17 Iulie 2011, 18:36

FABULOS! Barca are viitorul asigurat: 80 de pusti transferati vara asta la academie! Cum se fabrica supervedetele!


	FABULOS! Barca are viitorul asigurat: 80 de pusti transferati vara asta la academie! Cum se fabrica supervedetele!

La Academia Barcelonei se lucreaza, nu gluma! Cei 21 de scouteri au fost pe intreaga planeta si s-au intors cu 80 de pusti la grupele de copii si juniori din La Masia.

Finala Champions League: Real Madrid - Liverpool, sambata, 26 mai, 21:45, in direct la PRO TV!

Finala Cupei Romaniei: duminica, 27 mai, in direct la PRO X: Craiova - Sibiu, ora 21:00! De la 17:00 se joaca finala Romaniei la U19, Steaua - Dinamo!

Federatia spaniola a obligat cluburile sa-si mareasca numarul de jucatori din loturile de juniori, iar Barcelona s-a conformat. 80 de pusti au fost transferati vara asta, de la cluburile din Catalunya, sau rivale ca Sevilla, Espanyol sau Levante. Sunt si sase straini la Barcelona. Doi jucatori din Coreea, un olandez, un portughez, un american si un japonez. Toate aceste transferuri au costat 100.000 de euro. In total, Academia Barcei detine 253 de jucatori pe care ii pregateste pentru echipa mare, campioana a Spaniei si detinatoare de Liga Campionilor.

CUM SE LUCREAZA LA BARCA:
Scouterii Barcelonei au analizat in sezonul trecut 4763 de jucatori cu varste intre 7 si 23 de ani, urmarind sa asigure solutii pentru viitorul celei mai bune echipe din Europa.

Cei 21 de oameni platiti sa ii descopere pe noii colegi ai lui Messi si Xavi au urmarit 5.254 de partide numai in Spania, parcurgand 351.237 de kilometrii in cele 10 luni cat a durat proiectul lor in 2010-2011.

Scouterii au incercat sa gaseasca jucatori care se pot adapta cat mai bine stilului Barcelonei si au purtat zeci de discutii cu antrenori de la grupele de juniori ale cluburilor pe care le-au urmarit. Dupa ce i-au selectat in functie de criteriile stabilite pe cei 4763 de fotbalisti, responsabilii tehnici ai Barcelonei au ajuns la 943 de fotbalisti considerati "cu potential", urmand a-i analiza si mai atent in sezonul urmator.

In fiecare luna, secretariatul tehnic al echipei catalane a primit o informare asupra activitatii tuturor jucatorilor carora le-au fost facute rapoarte de scouting si a decis ca numai 221 de nume sunt capabile sa ajunga la "nivelul Barca". Dintre acestia, unii vor ajunge in sistemul La Masia, in timp ce pentru cei care au depasit 21 de ani se vor stabili contacte preliminare de transferuri.

Citeste si:

#Barcelona

BRAT