FOTO "Dezgustător, inadmisibil, jenant!". Ce au găsit polițiștii din Madrid lângă un pod înainte de Real - Atletico

Real Madrid Atletico Madrid Vinicius Jr Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 19:10
Data actualizarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 19:09

O păpuşă îmbrăcată cu tricoul lui Vinicius, fotbalistul brazilian al lui Real Madrid, a fost găsită spânzurată lângă un pod din capitala Spaniei înaintea derby-ului cu Atletico, care va avea loc joi în sferturile de finală ale Cupei Spaniei, informează AFP.

Un banner agăţat în noaptea de miercuri spre joi pe acelaşi pod, situat nu departe de centrul de antrenament al lui Real, purta inscripţia "Madridul o urăşte pe Real".

O păpușă cu tricoul lui Vinicius, spânzurată lângă un pod din Madrid înainte de Real - Atletico

Presa spaniolă a denunţat spânzurarea păpuşii îmbrăcate cu tricoul lui Vinicius ca un "atac rasist" şi o "ameninţare serioasă" la adresa fotbalistului lui Real Madrid.

Poliţia a indicat pentru AFP că a deschis o anchetă asupra incidentului, fără a oferi alte detalii.

"Condamnăm cel mai ferm aceste evenimente care încalcă drepturile fundamentale şi demnitatea oamenilor şi nu au nimic de-a face cu valorile pe care fotbalul şi sportul le reprezintă", a reacţionat Real Madrid într-un comunicat.

Clubul salută sprijinul pe care l-a primit "după actul rasist şi xenofob, rău intenţionat şi respingător a cărui victimă a fost jucătorul nostru Vinicius" şi "speră că responsabilii vor fi pedepsiţi".

Atletico Madrid: "Dezgustător, inadmisibil, jenant!"

La rândul său, Atletico a afirmat că "astfel de acte sunt absolut dezgustătoare, inadmisibile şi jenante pentru societate". Atletico a adăugat că "rivalitatea dintre cele două cluburi este puternică, dar şi respectul reciproc".

Suporterii lui Atletico au utilizat în trecut sloganul "Madridul o urăşte pe Real"

În septembrie, unii dintre ei au fost filmaţi când proferau scandări rasiste împotriva lui Vinicius înaintea meciului de campionat dintre cele două echipe. Ancheta de atunci a poliţiei nu a reuşit să-i identifice pe autorii acestor scandări.

"Trebuie să-l protejăm", a declarat miercuri, despre Vinicius, antrenorul lui Real, Carlo Ancelotti, într-o conferinţă de presă. "Fotbalul are nevoie de el. Are un talent extraordinar şi trebuie să-l protejăm atât fizic, cât şi din din punct de vedere mental", a spus Ancelotti.

Real va fi gazda meciului de joi, pe stadionul Santiago Bernabeu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!