Real Madrid Florentino Perez Juventus Torino Luciano Moggi Zinedine Zidane Spania

Cum a ajuns Zidane la Real Madrid: "Cand am auzit prima oferta am RAS!" S-au vazut de 9 ori ca sa-l ia pe Zizou! Detalii surpriza:

Transferul lui Zidane de la Juventus la Real a fost pentru ani de zile cel mai scump din istoria fotbalului.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Mai 2014, 16:30
Data actualizarii: Vineri 16 Mai 2014, 16:29

Francezul era cel mai bine cotat jucator din lume, un om care a ramas in memoria fanilor drept magician pe terenul de joc.

MOGGI SI OFERTELE

Zizou a ajuns la Madrid in 2001, in acea mare echipa 'Galactica'. Mutarea de la Juventus a surprins pe toata lumea, dar parea normala in masura in care Perez era dispus ca pentru planurile sale sa plateasca oricat era nevoie.

Pentru Zidane, Moggi si Perez au negociat pentru foarte multa vreme, iar pana la urma s-au inteles ca transferul sa se faca pentru 75 de milioane de euro. Suma s-a platit in bani italieni: 150 de miliarde de lire italiene.

In cartea pe care o va lansa, boss-ul de la Juventus povesteste cum a venit Zidane la Madrid:

"Vanzarea lui Zidane a fost cea mai buna decizie pe care am luat-o noi, la Juventus, pentru ca voiam sa construim o echipa mai atletica, o echipa puternica. A fost la mijloc si faptul ca sotia sa, Veronique nu simpatiza orasul Torino, plus ca avea o mare influenta asupra lui Zinedine.

Prima oferta a lui Perez pentru el a fost de 70 de miliarde de lire (35 milioane de euro). Am ras. De fiecare data cand ne vedeam, Perez plusa cu cate 10 miliarde de lire (5 mil. de euro), iar pana la urma ne-am inteles", spune Moggi.

Practic, la un calcul simplu, cei doi s-au intalnit in total de 9 ori pentru ca mutarea lui Zidane sa se faca pe suma de 75 milioane de euro.

Moggi povesteste si un episod amuzant:

"Cand Zidane a venit la Juve obisnuia sa poarte sosete multicolore, iar dupa primul antrenament le-a gasit taiate si lipite de usa vestiarului sau. Dupa acel incident, Zidane nu a mai purtat niciodata asa ceva" :), povesteste amuzat Moggi.

CV:

- Zizou a jucat cinci ani la Real (2001-2006)
- 5 la Juve (2001-1996), 4 la Bordeaux (1992-1996) si 3 la Cannes (1989-1992)
- s-a retras la 34 de ani, dupa ce a terminat contractul cu spaniolii
- el are 108 partide la nationala si 31 de goluri
- are CM 1998 si EURO 2000 cu Franta
- are 6 trofee la Juve, unul la Bordeaux si 6 la Real

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies