Ce planuri are de fapt Barcelona, in cazul independentei Cataluniei! In ce campionat va juca

Autor: Sport.ro
Sambata 07 Octombrie 2017, 09:10

	Ce planuri are de fapt Barcelona, in cazul independentei Cataluniei! In ce campionat va juca

Presedintele clubului, Josep Maria Bartolomeu, spune ca Barcelona se poate muta in alta liga, in cazul in care independenta Cataluniei va deveni realitate.

Catalanii viseaza la o tara a lor, iar acest scenariu ridica o intrebare care intereseaza toata lumea fotbalului: ce se va intampla cu Barcelona, in cazul in care Catalunia isi va obtine independenta?

Presedintele clubului, Bartolomeu, a spus la inceputul saptamanii ca Barca va fi libera sa isi aleaga liga. Anglia si Franta au fost variantele avansate de publicatiile de sport ale Europei.

Insa, in realitate, Barcelona nu isi doreste sa plece din campionatul Spaniei, explica jurnalistul spaniol Guillem Balague, intr-un interviu pentru Business Insider.

Totusi, pentru ca Barcelona sa poata continua in La Liga, Spania va trebui sa isi schimbe legile sportului.

"Legile si regulamentele vor fi schimbate de catre parlamentul spaniol, pentru ca Barcelona sa fie acceptata in campionatul Spaniei."

"Altfel nu se poate, in momentul asta regulamentul nu ii permite unui club din alta tara sa joace in campionatul Spaniei.", spune Balague.

Pastrarea Barcelonei in La Liga este in interesul tuturor partilor. Federatia spaniola nu concepe un campionat fara Barcelona, si nici Real Madrid nu concepe viata fara marea rivala. La fel si invers - Barca nu va mai fi Barca fara El Clasico.

"Ar fi un dezastru pentru La Liga, ar fi un dezastru de fapt pentru toate partile implicate, ca Barcelona sa nu joace in campionatul spaniol", spune jurnalistul Al Jazeera, Lee Wellings, pentru Business Insider.

Coronavirus România, bilanț 13 iunie: 69 de cazuri noi și 9 decese
BRAT
Modifică setările cookies