Barcelona Atletico Madrid Jose Maria Gimenez Spania Spania

Barcelona a plătit un avans către Atletico pentru un jucător, dar totul a picat în ultimul moment! Banii au rămas la madrileni 

Oficialii clubului încearcă să scape clubul de datoriile imense de peste un miliard de euro, însă situația nu se anunță a fi deloc una facilă. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 04 Februarie 2022, 16:32
Data actualizarii: Vineri 04 Februarie 2022, 16:33

În cursul săptămânii trecute, Joan Laporta, alături de alți membri ai board-ului Barcelonei au prezentat mai multe date, extrase în urma unor analize financiare făcute asupra gestiunii clubului din ultimii ani. 

Președintele catalanilor a punctat care sunt cauzele datoriilor imense, evidențiind seria de plăți nefondate și sumele uriașe pe care fosta conducere le-a atribuit nejustificat către persoane terțe. Mai mult, salariile jucătorilor au fost ridicate în așa manieră astfel încât clubul să ajungă într-o gaură economică uriașă, transformând Barcelona din clubul cu cele mai mari încasări din lume, în cel care are niște datorii imense, aproape de faliment. 

Barcelona, cu ochii pe un jucător de la Atletico Madrid

În datele prezentate de Laporta a apărut un detaliu legat de un posibil transfer, după ce în raport se vedea cum Barcelona plătise 15 milioane de euro către Atletico Madrid. Cei de la RAC1 au explicat care a fost versiunea lui Josep Maria Bartomeu, fostul președinte, pentru banii pierduți. 

Totul s-a petrecut în 2019, când Barcelona a refuzat să plătească îi un comision de 20 de milioane de euro lui Mino Raiola pentru transferul lui De Ligt, apelând astfel la varianta Gimenez, în schimbul căruia Atletico Madrid cerea 80 de milioane de euro. 

În același timp, catalanii au plătit clauza lui Antoine Griezmann, scăzută la 120 de milioane de euro, iar cum ambele transferuri ar fi fost mult prea costisitoare, oficialii blaugrana au oferit un avans de 15 milioane de euro pentru transferul lui Gimenez, într-un viitor apropiat. Mai mult, în contract erau cedate drepturi de negociere și cu alți jucători, în cazul în care uruguayanul s-ar fi accidentat, scrie cotidianul SPORT

Transferul lui Gimenez nu s-a mai făcut din cauza pandemiei, când Barcelona a fost puternic lovită din punct de vedere economic. Catalanii nu dispuneau de suma de bani suficientă pentru a completa transferul și au pierdut astfel și cele 15 milioane de euro plătite în avans.  

Modifică setările cookies