Carles Puyol Barcelona Spania Spania

ADIO, capitane! Puyol se retrage astazi: cele mai importante momente dupa 15 ani la Barcelona si 21 de trofee!

Carles Puyol se retrage de la Barcelona, un moment dur pentru fanii catalanilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 15 Mai 2014, 14:53
Data actualizarii: Joi 15 Mai 2014, 15:06

Carles Puyol a anuntat ca e ultimul sau sezon in Spania. Final de drum la FC Barcelona pentru capitan. El a jucat timp de 15 ani in Catalunya.

CIFRELE SI CELE 7 MOMENTE MAGICE

1. Puyol a debutat la Barca in urma cu 15 ani. Era 1999, anul centenarului pentru catalani. El a inceput cu numarul 32 de pe tricou, intr-un meci cu Valladolid, pe 2 octombrie. Antrenorul care i-a dat sansa este Van Gaal.

2. In acelasi sezon s-a remarcat cu adevarat in meciul cu Real Madrid, cand l-a tinut bine pe Luis Figo. Trecutul portughezului la Barca si rivalitatea dintre cele doua mari cluburi a insemnat cel mai bun moment al lui Puyol, ca fundas stanga, in primul an la Barcelona.

3. Inca de tanar, Puyol era un fundas sigur, chiar si pe linia portii. AICI INTERVENTII MAGICE VIDEO

4. Primul sau titlu a venit dupa cinci sezoane de asteptare. In 2005 a luat campionatul in Spania, intr-o echipa alaturi de Ronaldinho, Eto'o sau Deco.

5. A plans de bucurie pentru prima data dupa o mare victorie: cand Barcelona a castigat finala Champions League din 2006, in fata lui Arsenal.

6. Golul marcat in fata lui Real Madrid pe Bernabeu, care a deschis balul in 2009: s-a terminat 6-2 pentru catalani, iar Puyol a inceput totul cu o lovitura de cap. El a pupat banderola imediat dupa ce a marcat; era anul triplei istorice pentru Barca.

7. Momentul in care i-a dat banderola lui Abidal, dupa finala Ligii. In plus, pentru ca fundasul abia isi revenise dupa un cancer la ficat, Puyol a insistat ca el sa fie primul jucator care ridica trofeul deasupra capului.

INFO:

- Puyol are 36 de ani
- a inceput la baza La Masia
- a trecut pe la Barcelona C, Barcelona B si a jucat pana acum pentru echipa mare
- la echipa nationala mare a debutat in 2000. Are 100 de partide si 3 goluri
- are 21 de trofee la club, intre care si 3 Ligi ale Campionilor
- are in palmares CM si EURO cu Spania

Modifică setările cookies