Faded Footballers | Adrian Mutu, subiectul unui film documentar: "Playboy care isi risipeste banii pe masini, femei si droguri"

Adrian Mutu a fost inclus pe lista marilor jucatori care si-au distrus singuri cariera. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 07 Octombrie 2015, 13:21
Data actualizarii: Miercuri 07 Octombrie 2015, 13:26

Faded Footballers este primul documentar dedicat fotbalistilor cu potential mare, dar care nu si-au distrus singuri cariera prin comportamentul lor.

Mutu e vazut ca reprezentantul perfect pentru acest tip de fotbalist, alaturi de fostul sau coleg Adriano, Denilson sau olandezul Andy van der Meyde.

"Daca gandesti stereotip, cea mai potrivita descriere pentru eticheta “fotbalist decolorat” este controversatul playboy milionar care isi risipeste banii pe masini rapide, femei si droguri, sabotandu-si cariera. Descrierea lui Adrian Mutu nu ar putea fi mai exacta, asa ca poate prelua coroana de la petrecaretul descris anterior, Andy van der Meyde (n.r. – fost mijlocas olandez)”, scrie site-ul fadedfootballers.com potrivit sportnews.ro.

"Pentru noi, filmul este mai mult decat rezultatul curiozitatii si in nici un caz nu ne-am propus doar sa documentam declinul cuiva. Este mai degraba o incercare de a creea o punte a intelegerii intre noi, ca fani, si experientele traite de idolii nostri”, a explicat Adam Łabno, unul dintre producatori.

"Documentarul va compara viata dusa de un grup select de fotbalisti fosti milionari cu traiul lor de acum si va incerca sa explice, din perspectiva fanilor, cum si de ce au irosit o cariera atat de profitabila", mai spune el. 


"Intr-o profesie in care sumele de bani castigate au crescut exponential si in care adolescentilor si se ofera pe tava contracte de milioane, suporterii obisnuiti simt mai mult decat oricand ca au pierdut contactul cu idolii lor. Reflectand la greselile comise de “fotbalistii decolorati”, documentarul va servi ca lectie pentru viitoarele vedete ale fotbalului si va pune o intrebare controversata: lasand la o parte statutul lor, merita fotbalistii mai multa intelegere si sprijin, avand in vedere enormele presiuni cu care se confrunta si care ii pot afecta psihic?", scrie site-ul ducumentarului. 

Modifică setările cookies