VIDEO Doua luni de Sete de Crapi! Cum s-a schimbat viata concurentilor in aceasta perioada #22

2 luni. Doar doua luni de pescuit si baietii au deja atatea in comun!

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 07 Noiembrie 2014, 04:19
Data actualizarii: Vineri 07 Noiembrie 2014, 16:21

Doua luni de tras tare intr-un maraton cat Moara Vlasiei 2 de mare. Au fost doua luni in care am invatat pescuitul de crap de la gram cu gram pana la kilogram. Trei pescari amatori au participat la un concurs pe www.sport.ro – sete de crapi.

Fiecare si-a urcat pe site captura vietii lui si a fost tras la sorti dintr-o mare de aproape 1.000 de pescari participanti. Andrei Ionescu, Sorin Matei si Daniel Trandaf au fost baietii care au luat lectii de pescuit catch and release de la cei mai buni pescari romani de crap.

Bogdan Dragan, Mihai Pripon si Tudor Cosmin i-au antrenat in tot timpul asta pentru marea finala de 24 de ore. Ce a fost mai intai – acul sau montura? Are balta peste sau trebuie sa nadesti tu bine ca sa vina el la tine? Astea au fost intrebari la care am raspuns in emisiunea Sete de Crapi si in cantonamentul de pe Moara Vlasiei. Andrei, Sorin si Daniel au venit aici cu ce invatasera de la prieteni.

Totul s-a schimbat cand au dat de cei trei instructori. Au invatat arta pescuitului. Iar pescuitul la crap nu inseamna doar sa arunci o lanseta in balta. Inseamna sa stii cat si cand sa nadesti, sa stii tipuri de monturi, ce boiles-uri folosesti, ce loc pe balta iti alegi, cum faci corect un drill, cum pui pestele pe saltea si chiar si cum eliberezi captura in spiritual fair-play-ului, fara sa o chinui.

Dupa luna de antrenamente a urmat proba finala. Proba in care Andrei, Daniel si Sorin au aratat cat de bine au invatat ce li s-a predat pe balta. Premiul de 1.000 de euro a fost pestele cel mare. Restul a fost indemanarea, stiinta preluata de la instructor si, ca-n orice sport, norocul pe balta. De noroc a depins 100% repartizarea locurilor pe balta in finala Sete de Crapi. Andrei a fost teoretic dezavantajat. El a primit culoarul din mijloc. Este culoarul pe care crapii vin mai greu pentru ca intai ajung pe culoarele din extremitati si se opresc acolo la boiles.

O ora au avut timp sa-si instaleze instrumentarul cei trei pescari din finala de 1.000 de euro. Neasteptat si in contrar logicii, concursul a inceput bine pentru Andrei, care a scos primul peste. Insa el l-a scos si pe ulitmul cel mai devreme, asa ca a adunat cele mai putine kg la sfarsitul maratonului de 24 de ore. Daniel a fost campion la trasaturi ratate. Lui i-au scapat cei mai multi pesti. Dupa 12 ore de concurs, Sorin a fost cel mai bun pescar si Mihai Pripon cel mai mandru instructor de elevul lui.

Crapii au venit cu sutele de kg la mal si la un moment dat baietii scoateau capturi din apa cat nu aveam noi timp sa filmam tot. S-au prins peste 400 de kg, o medie de 133 de kg de om la cate doua lansete. Am avut si drill-uri duble, somni in loc de crapi, gratar la jumatatea finale isi gustul puternic si amarui al spectacolului total. 

Modifică setările cookies