Strigatul disperat al capitanului: "Nu am fost niciodata atat de dezamagit sa CASTIG un meci!" Drama suferita de sud-africani sambata trecuta

Autor: Sport.ro
Marti 01 Octombrie 2013, 17:05

	Strigatul disperat al capitanului: "Nu am fost niciodata atat de dezamagit sa CASTIG un meci!" Drama suferita de sud-africani sambata trecuta

►Pe ei, olteni! Pacos - Pandurii, joi 22:00, IN DIRECT la PRO TV si Voyo.ro! 

Meciul dintre Africa de Sud si Noua Zeelanda este unul istoric, dupa ce in 1995 Africa de Sud a iesit campioana mondiala in finala cu Noua Zeelanda, insa neozeelandezii au fost otraviti cu o seara inainte, la masa oficiala, de o ospatarita fantoma numita „Suzie”.

Nelson Mandela a negat implicarea statului in afacerea murdara care a dus trei sferturi din nationala NZ la URGENTA. Africa de Sud a castigat in fata unei echipe care abia se tinea pe picioare iar situatia politica agitata din tara s-a calmat.

Povestea a fost refacuta in filmul INVICTUS, cu Morgan Freeman si Matt Damon, pelicula cu 2 nominalizari la Oscar. 18 ani mai tarziu, cele doua echipe joaca iar cu trofeul pe masa, tot in Africa de Sud, la Sport.ro de la ora 18:00

 

Strigatul disperat al capitanului

Africa de Sud a demolat Australia in ultima etapa, 28-8, in Cape Town. Chiar si asa, africanii au iesit dezamagiti de pe teren. Acestia nu au reusit sa inscrie 4 incercari in meciul cu Australia si nu au luat punctul bonus acordat pentru aceasta performanta, ramanand la 4 puncte distanta de Noua Zeelanda.

Aceasta ratare ii obliga pe africani sa inscrie de 4 ori in fata Noii Zeelande, etapa viitoare, in ultimul meci al competitiei, fara ca adversarii sa reuseasca acelasi lucru.

Africa de Sud are practic nevoie de o victorie de minim 28-20 pentru a-si asigura trofeul.

Dezamagirea africanilor s-a simtit si in vocea capitanului Jean de Villiers. Acesta a declarat imediat dupa 28-8 cu Australia: "Nu am fost niciodata asa de dezamagit dupa ce am batut Australia cu 20 de puncte avantaj. Acum trebuie sa inscriem de 4 ori cu Noua Zeelanda".

Cum poate castiga Africa de Sud

Noua Zeelanda conduce cu 4 puncte in fruntea clasamentului. In rugby se acorda urmatoarele puncte in urma unui meci:

*4 puncte pentru victorie

*2 puncte pentru egal

*1 punct ofensiv pentru echipa care inscrie 4 incercari (poate fi luat de ambele echipe)

*1 punct defensiv daca echipa care pierde o face la mai putin de 7 puncte

Africa de Sud trebuie sa castige astfel la mai mult de 7 puncte, cu 4 incercari reusite, pentru a lua 5 puncte, fara ca Noua Zeelanda sa ia punctul defensiv.

Toata Romania vede Romania! Norvegia - Romania, vineri, 7 iunie, 21:45, in direct la PRO TV! Malta - Romania, luni, 10 iunie, 21:45, in direct la PRO TV!

E.U. YES LA VOT. Fricile care ar putea distruge democraţia în UE. "Devenim o fortăreaţă"
BRAT