Cupa Mondiala Rugby

Obiectivul SUPREM impus nationalei de rugby a Romaniei in meciurile ramase la Cupa Mondiala, cu Italia si Canada

Romania a pierdut primele doua partide de la Cupa Mondiala de Rugby organizata in Anglia.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Septembrie 2015, 10:15
Data actualizarii: Luni 28 Septembrie 2015, 10:18

Nationala "Stejarilor" a fost invinsa de Franta si Irlanda, iar meciurile urmatoare din grupa reprezinta sansa de a ne califica pentru viitoarea Cupa Mondiala.

Selectionerul Romaniei, galezul Lynn Howells, spune ca nationala "Stejarilor" trebuie sa se impuna in fata Italiei si Canadei ca sa obtina o calificare directa la Cupa Mondiala din 2019.

"Obiectivul nostru la aceasta Cupa Mondiala este obtinerea a doua victorii in ultimele meciuri, ceea ce ne-ar asigura calificarea directa la Cupa Mondiala din 2019, ceea ce ar permite echipei ca timp de patru ani sa se dezvolte, sa creasca. Din meciurile jucate cu Franta si Irlanda am invatat foarte multe lucruri, care, pe viitor, ne vor ajuta sa progresam", a spus Howells. Tehnicianul a subliniat ca pentru Romania urmeaza acum "o semifinala si o finala".

Legat de prestaţia din meciul cu Irlanda, pierdut cu 10-44, Howells a apreciat felul in care au luptat jucatorii romani: "Intotdeauna e important sa marchezi un eseu si, asa cum am vazut si in meciul cu Franta, eseul este o recompensa pentru efortul echipei. Sunt incantat pentru jucatori ca pana la urma munca lor a fost rasplatita. Felul in care au luptat si sperat pana la final imi da sperante pentru meciul urmator".

Modifică setările cookies