Echipa care si-a imprimat Catedrala Notre Dame pe tricourile de joc! In weekend le va folosi in premiera, cu scopul de a strange bani

Catedrala Notre Dame Franta Rugby Stade Toulousain Toulouse Rugby Echipa care si-a imprimat Catedrala Notre Dame pe tricourile de joc! In weekend le va folosi in premiera, cu scopul de a strange bani
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2019, 14:11
Data actualizarii: Joi 18 Aprilie 2019, 14:20

Stade Toulousain, echipa de rugby din Toulouse, va juca in semifinalele European Champions Cup, cea mai importanta competitie intercluburi din rugbyul european, impotriva irlandezilor de la Leinster.

Stade Toulousain este prima echipa care anunta ca isi va imprima Catedrala Notre Dame pe tricourile de joc. Rugbystii si conducatorii formatiei din Toulouse vor sa stranga bani pentru reconstruirea unuia dintre simbolurile orasului Paris si al intregii tari. Catedrala Notre Dame a fost grav afectata de un incendiu puternic care a avut loc luni. Doar doua turnuri ale constructiei au ramas in picioare.

"Ceea ce s-a intamplat la inceputul saptamanii nu este o lovitura doar pentru poporul francez, insa pentru toti oamenii. Este o tragedie universala si trebuie sa fie un simbol al unitatii", a spus presedintele lui Stade Toulousain, Didier Lacroix.

"Vrem sa contribuit cum putem la reconstructia Catedralei Notre Dame si vom lua parte astfel la aceasta miscare de solidaritate plecata de la acest dezastru", a mai spus el.

Pana in acest moment, pentru reconstruirea Notre Dame s-au strans peste 700.000.000 de euro. Printre miliardarii care au donat sume impresionante se numara si Francois-Henri Pinault, patronul echipei de fotbal Rennes. Acesta a dat 100.000.000 euro!

Stade Toulousain este de patru ori campioana a Europei si incearca sa obtina calificarea in prima finala din 2010 incoace. Adversarii de la Leinster au patru trofee europene in palmares si sunt campioni en-titre.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!