Incepe Red Bull Romaniacs! Ce promisiune de SENZATIE au primit spectatorii si ce super vedete participa

Peste 350 de rideri din 37 de tari au venit la Sibiu pentru cea de a 12-a editie a celui mai dificil raliu hard enduro din lume.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 13 Iulie 2015, 18:48
Data actualizarii: Luni 13 Iulie 2015, 18:54

Actiunea incepe maine, 14 iulie, cand Bd-ul Coposu devine arena show-ului urban care are rolul de a stabili ordinea de start pentru prima zi de off-road.

21 de obstacole au fost create pentru traseul urban si sunt dispuse de asa maniera incat riderii nu au timp de respiro intre ele. Marea surpriza este obstacolul numit Arena Platos. Concurentii nu se asteapta ca tunul de zapada sa fie pus in functiune, cred ca este dispus pe traseu doar pentru a anima zona, avand in vedere ca deasupra bulevardului a fost amplasat si un telescaun in care sta un schior complet echipat. Totusi acesta va fi pornit si metri cubi de apa vor fi pulverizati asupra riderilor.

Echipa din jurul lui Andy Fazekas (track manager Prolog) a muncit timp de doua zile pentru a transforma cele 80 de tone de piatra si cei peste 150 de metri cubi de lemn in obstacolele care le vor testa limitele celor mai buni rideri din lume.

Dupa ce o parte dintre pilotii de la clasa Gold au testat cateva obstacole in timpul conferintei de presa, deja au ajuns la concluzia ca acesta va fi un Prolog care le va consuma toate resursele. In finalele programate marti, 14 iulie, incepand cu ora 17:00 se califica primii 35 de rideri de la fiecare clasa. Cei de la clasa Gold vor rula in finale 15 minute plus un tur, iar cei de la Silver si Bronze 10 minute plus un tur.

Este greu de estimat cine va castiga maine Prologul avand in vedere ca se joaca prima pozitie pe ordinea de start a primei zile din munti (in total vor fi patru zile de off-road). Practic nici Jonny Walker si nici Graham Jarvis nu isi doresc sa castige showul urban pentru ca nu este avantajos sa pornesti primul pe traseu. Paul Bolton s-a impus in ultimii doi ani si se pare ca britanicul va fi cel mai rapid si maine, insa dupa ce anul trecut s-a ratacit in prima zi din padure nu isi mai doreste sa fie cel ”sacrificat”.

Indiferent cine va ocupa podiumul, riderii tuturor claselor stiu ca evolueaza maine in special pentru public, asa ca sunt determinati sa faca show.

Program, marti ,14 aprilie

09:00 – Calificari Prolog clasa Bronze, Bd.-ul Coposu, Sibiu

10:30 – Calificari Prolog clasa Silver

12:00 – Calificari Prolog clasa Gold

12:30 – Calificari Prolog clasa Iron

16:00 – Sesiune Foto&Autografe cu riderii de top la cortul Canon (traseu Prolog, zona de acces din directia hotel Ramada)

17.00 – Prolog,  Bd.-ul Coposu, Sibiu

Mai multe clipuri si imagini de la Red Bull Romaniacs gasiti aici!:

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!