(P) Echipa grupelor EURO 2024: Musiala și cuplul de mijlocași ai Spaniei atrag atenția

EURO 2024 Promo
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 Iulie 2024, 14:26
Data actualizarii: Luni 01 Iulie 2024, 14:29

S-a încheiat faza grupelor de la Campionatul European 2024 și putem alcătui un prim unsprezece al celor mai buni jucători din această etapă a competiției. Șase țări sunt prezente în această echipă iar Spania o domină cu 4 jucători.

Echipa se bazează pe sistemul de evaluare Flashscore și e alcătuită din jucători care au jucat cel puțin 100 de minute în cele 3 meciuri.

Portar: Giorgi Mamardashvili (Georgia) 7.7

Echipa Georgiei este una dintre marile surprize ale Euro 2024 și trebuie să-i mulțumească lui Giorgi Mamardashvili pentru calificare. Jucătorul celor de la Valencia a avut 10 intervenții spectaculoase împotriva Cehiei și a fost decisiv în victoria senzațională cu Portugalia (2-0).

Fundași

Dani Carvajal (Spania) 7.7

Dani Carvajal are 32 de ani, dar continuă să alerge foarte mult. A parcurs 21,5 kilometri în cele două apariții ale sale din faza grupelor și a marcat un gol în victoria cu 3-0 împotriva Croației.

Aymeric Laporte (Spania) 7,7

Laporte demonstrează că un transfer în Arabia Saudită nu implică neapărat o scădere a performanțelor. La 30 de ani, a impresionat de fiecare dată când a fost solicitat. Datorită lui în mare măsură, Spania nu a primit niciun gol la acest turneu.

Ruben Dias (Portugalia) 7,7

Absența lui Ruben Dias în meciul cu Georgia a fost imediat vizibilă. Fără el, apărarea Portugaliei a fost vulnerabilă, ceea ce a dus la o înfrângere cu 2-0.

Nuno Mendes (Portugalia) 7,8

Cu o viteză maximă de 35,2 km/h, Nuno Mendes este unul dintre cei mai rapizi jucători la acest Campionat European. Este foarte disciplinat tactic și un element esențial pe flancul stâng al Portugaliei.

Mijlocași

Toni Kroos (Germania) 7.8

Pasele lui Toni Kroos sunt mereu precise, având o rată de succes de 95,7%. Experiența lui se vede din cele 326 de pase reușite la acest Campionat European - următorul cel mai bun mijlocaș fiind italianul Nicolo Barella, cu 105 pase mai puțin.

Pedri (Spania) 8,0

S-a scris deja mult despre talentul lui Pedri. La doar 21 de ani, el este deja o piesă centrală a echipei favorite la titlu, Spania.

Fabian Ruiz (Spania) 8.1

Deși nu este cel mai cunoscut nume din echipa Spaniei, Fabian Ruiz, la 28 de ani, a avut prestații de top până acum. Golul său superb în victoria cu 3-0 împotriva Croației va rămâne în amintirea multor fani, iar rata sa de succes la pase, de 91,5%, confirmă forma sa excelentă, dovedindu-se a fi un jucător de talie mondială.

Atacanți

Cody Gakpo (Olanda) 7.8

Cu opt driblinguri reușite, două goluri și un efort enorm depus, Cody Gakpo și-a meritat pe deplin locul în cel mai bun unsprezece.

Kylian Mbappe (Franța) 8,5

Kylian Mbappe a fost în centrul atenției la acest Campionat European. Transferul său iminent la Real Madrid a fost pe prima pagină a ziarelor chiar înainte de începerea turneului. În meciul de deschidere împotriva Austriei, a contribuit la autogolul austriecilor, iar în următorul meci și-a fracturat osul nazal. Cu toate acestea, a revenit pe teren în cel de-al treilea meci împotriva Poloniei, purtând o mască specială, și a marcat un penalty, contribuind la remiza de 1-1.

Jamal Musiala (Germania) 8,7

Atacantul de 21 de ani este considerat un talent extraordinar al fotbalului german. După o Cupă Mondială dezamăgitoare în 2022, Jamal Musiala și-a demonstrat din nou abilitățile: driblează, creează magie și marchează. A reușit deja să înscrie de două ori în acest turneu.

Decizie ONJN NR.840/25.04.2023

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!