Italia in locul Spaniei la Campionatul Mondial? Anuntul OFICIAL facut de presedintele FIFA

Italia in locul Spaniei la Campionatul Mondial? Anuntul OFICIAL facut de presedintele FIFA

Situatia Federatiei din Spania poate duce la o situatie cu adevarat incredibila.

Presedintele FIFA, elvetianul Gianni Infantino, a exclus posibilitatea ca selectionata de fotbal a Italiei sa ia parte la Cupa Mondiala din vara anului viitor, in locul reprezentativei Spaniei.

Presa italiana a lansat in ultima perioada o serie de speculatii legate de o posibila recalificare a Italiei la turneul final din Rusia, dupa ce FIFA si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu situatia din cadrul Federatiei de fotbal din Spania (RFEF), care ar putea duce la excluderea nationalei acestei tari de la Mondialul 2018.

Pe 15 decembrie, forul fotbalistic international a anuntat ca va trimite in scurt timp o delegatie la Madrid, pentru a analiza situatia RFEF, pentru a se asigura ca exista nicio ingerinta din partea unor terti in problemele interne ale federatiei spaniole.

Infantino considera ca esecul Italiei in preliminariile CM 2018 este "o tragedie" pentru fotbalul din aceasta tara, care trebuie "sa invete insa din infrangeri".

Conducatorul FIFA a facut aceste precizari cu ocazia unei ceremonii organizate, la Roma, de Comitetul olimpic Italian (CONI), subliniind cu aceasta ocazie ca "o calificare se obtine pe teren".

Infantino, a carui familie are origini italiene, s-a deplasat la Roma pentru a primi "Colierul de Aur" pentru merit sportiv, cel mai prestigios premiu atribuit de CONI.

Citeste si:Gianni Infantino
VIDEO PROTVPLUS.RO

Subiecte Evaluare Națională 2021. Elevii susțin prima probă scrisă, la Limba Română
BRAT
Modifică setările cookies