Opinii

"Steaua si-a luat trei la legatura". Mihai Mironica scrie despre cele trei transferuri de la ultima clasata a Ligii a II-a cu care stelistii vor sa dea lovitura

Citeste un editorial scris de Mihai Mironica.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Octombrie 2015, 17:06
Data actualizarii: Miercuri 28 Octombrie 2015, 17:22

Era o vreme in care Steaua cumpara la kilogram de la o campioana a Romaniei, Unirea Urziceni, echipa care facea 8 puncte in Champions League si ajungea in 16-mile Europa League. Acum Steaua se pregateste sa treaca iarna cu un sac de cartofi luat de la ultima clasata din Liga 2. 

Sigur ca, la ce tepe costisitoare si-a luat Steaua de-a lungul timpului, si mai ales in ultima vreme, aducerea celor trei fotbalisti de la Ceahlaul nu este chiar un capat de tara. Nivelul de calitate a jucatorilor adusi la cea mai titrata echipa a Romaniei (nu, ma, tablagiilor, n-ati omorat Steaua) a scazut atat de mult incat trioul Stefanescu-Chitosca-Popadiuc pare acceptabil. Pe langa o tripleta mult mai costisitoare si care dusmaneste mingea precum cea formata din Tade, Tudorie si Enceanu, deja pachetul de la echipa pe care o bate oricine in Liga 2 pare un cadou de Craciun pentru finul antrenor.

Steaua avea deja cantitate. Si un intreg batalion de fotbalisti de clasa medie. Pentru ca, asa cum spuneam, cei trei baieti trecuti pe la nationala de tineret nu sunt niste calamitati, desi echipa la care joaca acum este o ruina si cu ei in teren. Steaua are nevoie de atingerea de excelenta, de niste fotbalisti care sa faca diferenta, de certitudini gen Sanmartean, Rusescu, Keseru, Popa sau Varela, fotbalisti despre care stiai cand au venit ca vor aduce saltul de calitate. Steaua nu este o echipa de pariuri. Ma refer la fotbalistii pe care isi construieste un nou proiect. Pentru partida dintre Steaua si Vaslui, pierduta de Steaua acasa in urma fantomaticei epidemii, acolo nu stiu...

Antrenorul, scouterul, strategul si capitanul de echipa al Stelei, Gigi Becali, le găseşte o mare calitate noilor sale achiziţii: sunt români. Roman este si Tudorie, varful care a strapuns o singura aparare, cea a fostei iubite. Sau Enceanu, jucatorul de atac care e lasat de fundasii adversi sa treaca si el printr-un dribling o data pe meci din mila. Cu astfel de criterii, comandantul Becali are drumul deschis spre revenirea la cei 7 ani in care n-a cucerit campionatul desi a spart cei mai multi bani din Romania si in acei ani. In peste un deceniu la Steaua, cel mai bun atacant pe care l-a angajat Becali a fost un strain, Thereau, dar fostul pastor a decis ca se intoarce la Miorita. Deja pe cei 3 ciobanei i-a semnat azi.

Modifică setările cookies