Opinii

"Sha-la-la-la-laj" Mihai Mironica despre cum a ajuns Steaua o echipa mediocra, invinsa de jucatorii pe care nu i-a vrut!

Pandurii 3-1 Steaua. Golurile gazdelor au fost inscrise de Mihai Roman, Shalaj si Eric din penalty.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 Martie 2015, 23:15
Data actualizarii: Duminica 15 Martie 2015, 23:22

Liga 1 este câştigată în acest sezon de o echipă oarecare a Ligii 1. Acesta este paradoxul, pentru că Steaua, şi după ce este martelată la Târgu Jiu, nu are cu cine sta la discuţie în clasamentul Ligii 1.

Steaua a ajuns la un nivel minim de exprimare al ultimilor ani şi chiar piesele sale de rezistenţă au început să arate dintr-un tablou căruia siluetele i se deformează după ce este udat de o mână criminală. Însuşi Arlauskis, cel mai bun jucător al Stelei dintre cei rămaşi după exodul tripletei Sânmărtean-Keseru-Szukala, şi-a pierdut capul şi a ieşit aiurea din poartă dându-i prilejul elveţianului Shalaj să marcheze golul al doilea al Pandurilor. Arlauskis are astfel de black-out-uri, şi-n meciul cu Dinamo Kiev de la Bucureşti a comis-o la fel, dar atunci discuţia a fost acaparată de greşelile arbitrului Michael Oliver. Şi acum Steaua a fost dezavantajată de arbitri, deschiderea scorului a venit după o poziţie de ofsaid nesemnalizată pe atacul Pandurilor, dar nimeni, nici măcar de la Steaua, nu mai poate ascunde neputinţa echipei lui Gâlcă în spatele unei erori de arbitraj.  

Au fost câteva revanşe personale luate în această partidă, cu Pintilii, jucătorul considerat nefolositor pentru acest retur, şi Roman, ameţit cu un iluzoriu transfer în Ghencea în iarnă, fiind printre protagoniştii acestei victorii a echipei oltene. În locul acestor doi fotbalişti care sunt clar de naţională în acest moment, Steaua a preferat pe poziţiile lor un Bourceanu, o glumă de mijlocaş care a „impresionat” prin pasa la Nistor la faza în care acesta scoate penalty, şi un Ţucudean care pare a fi un agent sub acoperire al lui Dinamo la Steaua.

Pandurii bate în câteva zile Steaua şi Dinamo cu acelaşi scor, 3-1, după meciuri care nu au lăsat niciun dubiu în privinţa superiorităţii sale în aceste partide. Dacă Pandurii ar avea pe bancă sau în lojă un manelist precum cel care striga când era în libertate să i se aducă echipe cu care Steaua să aibă cu cine juca în competiţiile interne, am putea asista la un asmenea spectacol de prost gust. Nici măcar faimoasa scandare „măcel, măcel” a unui alt manelist încartiruit la Poarta Albă nu se aude însă, ci doar discursuri de bun simţ despre o victorie frumoasă de o seară şi despre un obiectiv trist de realist pentru Pandurii, evitarea retrogradării.

Înaintea meciului au apărut zvonuri că jucătorii Stelei ar încerca, de fapt, să-l saboteze pe actualul antrenor pentru a-l readuce pe Reghecampf. Ar fi o scuză chiar elegantă pentru o echipă a Stelei cu un joc deplorabil, în care nu poţi găsi un singur fotbalist care să aibă o prestaţie decentă. Despre Tănase se spune că ar fi fost păstrat deşi ar fi existat o ofertă de 1,8 milioane de euro pentru el, însă, la cum joacă, erau de înhăţat şi 1,8 milioane de lei vechi pe el. Chipciu a apărut într-un singur cadru, când înjura de foc în urma unui fault, atitudine care trădează o lipsă de concentrare, o aroganţă superficială. Popa nu ar mai fi intrat nici la Chiajna care l-a dat Stelei cu jocul de acum şi iată cum întregim o imagine a mediocrităţii acestui trio care ar trebui să fie motorul echipei lui Gâlcă.

Campioana şi liderul detaşat al Ligii 1 ar trebui să ia şi să studieze jocul de pase, creativitatea echipei care era prima desupra liniei retrogradării înaintea acestui meci. Avem un campionat ilogic până la desăvârşire.   
 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!