Cupa Mondiala Opinii

Rupti in fund, da’ cu joben! Mihai Mironica, despre planul maret al Romaniei de a organiza Mondialul

Balcanii sunt locul perfect pentru umorul absurd. De la comediile geniale ale lui Emir Kusturica pana la guvernul care conduce acum Romania, cel mai tare reality-show de umor negru, Balcanii sunt de neegalat din acest punct de vedere.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Februarie 2019, 18:43
Data actualizarii: Luni 25 Februarie 2019, 18:52

Mai nou, dam clasa lumii intregi la acest capitol si la fotbal. 4 tari din regiune, Romania, Bulgaria, Serbia si Grecia, s-au unit pentru a organiza Campionatul European sau Cupa Mondiala in 20 28 sau in 20 30, dupa interpretarea inefabilului nostru premier.

Aceste state n-ar putea organiza nici macar Mondialul tarilor ortodoxe. In Bucuresti exista un stadion care nu s-a calificat nici macar pentru un sfert la EURO 20 20 din cauza (in)capacitatii. Mai e un stadion cu pista la Atena, de aproape 70.000 de locuri, si gata. In Serbia, Bulgaria, nimic. Arenele din Craiova si Cluj sunt niste glume pentru un turneu final de Cupa Mondiala.

Dupa ce ne-am facut deja de rusine in perspectiva lui EURO 20 20, pentru care nu suntem in stare sa facem macar o carare pana la aeroport, suntem ridicoli in privinta arenelor noi pe care ne-am angajat sa le construim, acum vrem sa mai fim o data penibili si cu aceasta candidatura.

Delegatia noastra la discutiile de la Sofia se integreaza in acest peisaj burlesc. Burleanu si Gica Popescu s-au balacarit in public in ultimul hal, acum trag umar la umar intr-un scenariu caragialesc. Burleanu a si declarat public ca nu crede in viabilitatea acestui proiect, detaliind cu necesarul de infrastructura. Trupa celor 3 muschetari e intregita de ministrul tineretului si sportului, autorul acelei interogatii danciliene “da’ cine e doamna Pescaru?” atunci cand a venit vorba despre doamna care statea langa el in parlament si cu care se presupunea ca a alcatuit bugetul ministerului sau. Ma astept acum sa rosteasca la Sofia o alta interogatie de acest gen, “da’ cine e Gica Popescu?”, in timp ce sta alaturi de fostul capitan al nationalei.

Rusia tocmai ce a organizat Cupa Mondiala. Qatar va veni deja cu un standard care tine de SF. Vor urma America, Mexic si Canada pentru un nou turneu grandios. Si apoi ar trebui sa aparem noi cu arenele noastre pe hartie, in care s-ar putea juca doar Mondialul de fotbal cu nasturi.

In tara in care ministrul Marilor Proiecte este bagat la racoare pentru niste gainarii, apoi scos de acolo si judecat din nou... In partea de Europa in care coruptia este politica de stat... In acest loc al lumii in care angajamentele sunt niste glume... Cu o Romanie, ca sa nu mai pomenim si de altii, in care proiectele de anvergura sunt doar niste elucubratii in discursurile electorale... Intr-o Romanie in care nu se poate plati luna viitoare o amarata de alocatie pentru copii “pentru ca nu exista bani”, noi am avea bani sa fim gazde ale celui mai mare eveniment planetar din orice domeniu... Suntem prea saraci si corupti pentru a ne putea permite niste lucruri firesti, autostrazi, spitale, scoli, justitie, niste gazoane normale, niste stadioane cat de cat decente, noi vrem sa fim direct buricul pamantului. Doar, se stie, aici e centrul energetic al lumii si noi am facut si piramidele din Egipt...


VEZI SI:

**Hagi: "Am fost bogat, am fost boier, acum am ajuns oier"

Aboneaza-te AICI la canalul nostru de YouTube

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!