Pigliacelli, pe lista selecta a portarilor marcatori! Cel mai tare din istorie are 131 de goluri, in timp ce cel mai prolific portar roman a inscris de 9 ori! Si nu e Rica Raducanu :)

Mirko Pigliacelli Craiova Mircea Bornescu Rica Raducanu Rogerio Ceni Superliga Pigliacelli, pe lista selecta a portarilor marcatori! Cel mai tare din istorie are 131 de goluri, in timp ce cel mai prolific portar roman a inscris de 9 ori! Si nu e Rica Raducanu :)
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Februarie 2019, 18:13
Data actualizarii: Luni 25 Februarie 2019, 20:55

Mirko Pigliacelli i-a dat gol FCSB-ului pe National Arena. Portarul italian al Craiovei a inscris dintr-un penalty!

Mirko Pigliacelli si-a trecut numele pe lista selecta a portarilor marcatori! El a marcat primul gol oficial din cariera sa in poarta FCSB-ului, aseara, pe National Arena.

Acum, Pigliacelli este la egalitate cu Helmuth Duckadam! Fostul portar de legenda al Stelei a inscris si el un gol in cariera. Se intampla intr-un meci cu Progresul Bucuresti, disputat in Cupa Romaniei.

Rogerio Ceni, portarul cu 131 de goluri


Cel mai prolific portar din istoria fotbalului este Rogerio Ceni. Portarul brazilian a marcat 131 de goluri in cariera sa. El are 61 de goluri din lovituri liebre, 69 din penalty si unul din actiune.

Rogerio Ceni a aparat si a marcat pentru Sao Paolo intre 1990 si 2015!

Ceni este urmat la mare distanta de un alt portar de legenda. Paraguayanul Jose Luis Chilavert a inscris de 67 de ori pentru echipele la care a jucat si pentru nationala tarii sale, intre 1982 si 2004.

Al treilea portar marcator este mexicanul Jorge Campos, cu 46 reusite, in timp ce al patrulea este columbianul Rene Higuita, cu 41 de goluri.

Bornescu, cel mai tare marcator dintre portarii romani


Mircea Bornescu a marcat 9 goluri din penaltyuri pentru Extensiv Craiova si Universitatea Craiova, intre 1999 si 2017.

Bornescu este urmat de Ioan Pap-Deac, fost portar la Bihor, National, Olimpia Satu Mare, U Cluj, Unirea Dej, Baia Mare si Gloria Bistrita, care a marcat 8 goluri in cariera sa. Ioan Pap-Deac a jucat intre 1989 si 2004.

Rica Raducanu este pe locul 3, cu 7 goluri inscrise pentru Rapid.

Urmatorii pe lista sunt Vilmos Zombori (Ripensia, a jucat intre 1926-1947), cu 5 goluri, Tudorel Calugaru (Otelul, a jucat intre 1976 si 1994), cu un gol, si Helmuth Duckadam, tot cu o reusita.

Pe lista portarilor din Liga I care au marcat mai este si marocanul Khalid Fouhami, fost la Dinamo, care a inscris pentru echipa din Stefan cel Mare dintr-un penalty in urma cu aproape 20 de ani.


VEZI SI:

**Hagi: "Am fost bogat, am fost boier, acum am ajuns oier"

Aboneaza-te AICI la canalul nostru de YouTube

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!