"Pariati pe Bute, in primul rand cu inima" Florian Ceafalau despre arma secreta a lui Bute in meciul cu Badou Jack

Opinii
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 30 Aprilie 2016, 18:04
Data actualizarii: Sambata 30 Aprilie 2016, 18:49

Lucian Bute - Badou Jack duminica dimineata, de la 06:00, live text pe www.sport.ro. Urmariti analiza runda cu runda a meciului, decizia in timp real si concluziile dupa partida.

3 ani, 11 luni si 4 de zile. Atat a trecut de la ultima zi in care Lucian Bute a detinut centura de campion mondial. Acum aproape 4 ani, in mai 2012, Lucian isi pierdea coroana in fata lui Carl Froch. Au trecut 1435 de zile de atunci si, privind retrospectiv, cea mai mare pierdere a lui Lucian nu a fost centura, ci increderea in sine.

Pentru un luptator de contra, asa cum este Bute, cea mai mare calitate este increderea in sine. Boxerii de tipul lui Lucian asteapta momentul sa loveasca decisiv pe contra, cand adversarul se deschide, doar ca fara incredere in fortele proprii, incep sa apara ezitari, iar luptatorul nu mai apasa pe tragaci la momentul potrivit. Asa cum spunea un actor celebru intr-un discurs motivational, in sport e vorba de fractiuni de secunda. O jumatate de secunda prea devreme si lovesti in blocaj, o jumatate de secunda prea tarziu si lovesti in aer.

Patru lupte si trei ani mai tarziu de la "momentul zero" din meciul cu Froch si Lucian si-a recapatat increderea in el. Meciul cu DeGale a fost cea mai buna infrangere pe care a suferit-o in cariera, la amatori, la profesionisti, mai buna decat zecile de vizite la psiholog si sutele de discutii in oglinda. Bute a redevenit luptatorul increzator in upercutul de stanga dupa 12 runde in care l-a dominat, in mare parte, pe campionul mondial en-titre. Decizia nu a fost de partea sa, ar fi fost si greu sa fie asa cand vii din postura unui challenger, insa meciul i-a reincarcat stanga, o stanga care sta sa explodeze in meciul de maine dimineata.

Sansele lui Bute sunt cu atat mai mari cu cat stilul lui Badou Jack se preteaza perfect unui luptator de contra. Americanul este cel mai slab campion la super mijlocie in acest moment, meciul cu DeGale fiind mult mai greu pentru Lucian decat cel cu suedezul cu origini gambiene. Chiar daca la casele de pariuri Bute are sanse mici sa castige, in ring lucrurile vor arata altfel. Boxul nu este matematica! Badou Jack a castigat primele doua meciuri de centura la limita, cu o decizie majoritara si una impartita, aratand ca presiunea titlului este poate prea mare pentru umerii sai. Mai mult, Lucian este "replacement" pentru Julio Cesar Chavez Jr, cel care era trebuia sa lupte initial pentru titlu cu Badou Jack, iar acest lucru ii ia din presiune de pe umeri lui Bute.

De altfel, romanul a si recunoscut ca nu simte nicio presiune inainte de meci, asa cum simtea atunci cand isi apara centura sau cand se batea la el acasa, a doua casa, la Montreal. De data asta se bate pentru o centura care nu este a lui, intr-un meci care nu era al lui, intr-un oras care nu este al lui. Toata presiunea este pe umerii lui Badou Jack iar asta se va simti in meciul de duminica dimineata. Pariati pe omul care va lupta de placere, care se va simti liber in ring. Pariati pe Lucian in cel mai important moment al carierei lui. In primul rand cu inima!

Hai, Lucian!
#TeamBute

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!