"Nu mai exista echipe mici. Poate doar Romania". Mihai Mironica scrie despre deznodamantul fantastic al grupei F si despre "revolutia periferiei" de la EURO

"Nu mai exista echipe mici. Poate doar Romania". Mihai Mironica scrie despre deznodamantul fantastic al grupei F si despre "revolutia periferiei" de la EURO

Meciul de 10 la ProTV: Azi, de la 22:00, Suedia - Belgia

Grupa cu cel mai cenusiu afis s-a dovedit pana la urma a fi cea mai frumoasa de la acest EURO. Ungaria, Islanda, Portugalia si Austria ne-au aratat si prin aceste meciuri superbe din etapa a treia ca Romania, prin jocul sau batranicios, bolovanos, vetust nu a fost deloc din peisaj la marea sarbatoare din Franta.

A fost grupa revoltei plebeilor. Ungaria si Islanda, clasa muncitoare a acestei grupe, au daramat de pe soclu aristocratele Portugalia si Austria, echipe considerate la inceput mari favorite sa domine infruntarile dupa ce castigasera grupele lor in preliminarii.

3-3-ul pe care Ungaria l-a facut cu Portugalia are dimensiunile epopeice ale meciului dintre Croatia si Spania. Indraznesc sa spun ca acest egal este cea mai frumoasa victorie a Ungariei din ultimii 30 de ani, de cand Ungaria mergea la ultimul ei turneu final, Mondialul mexican la care era incoronat Maradona. Regele neincoronat al acestui EURO, Cristiano Ronaldo, a marcat doua goluri minunate, primul parandu-mi-se chiar cel mai frumos de la acest turneu final, dar cand nu ii ai langă tine pe Bale si Benzema totul devine infinit mai greu. Dzsudzsak mi s-a parut cam de 150 de milioane de euro prin comparatie cu Sanches, portughezul transferat de Bayern cu o suma ce poate ajunge la 80 de milioane de euro.

Dupa ce am asistat la miracolul islandez din economie, acum il traim pe cel din fotbal. Islanda a batut intr-un stil eroico-viking o echipa a Austriei in care Alaba a jucat ca un pescar de la Cercul Polar la acest turneu final.

Extinderea EURO a adus revolutia periferiei. Islanda, Ungaria, Irlanda de Nord, Tara Galilor, Slovacia dau asaltul asupra monarhiilor fotbalistice. Un EURO revolutionar isi va consuma momentele de apogeu la ProTV.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cuba începe vaccinarea cu seruri în fază experimentală, dezvoltate pe teritoriul său
BRAT
Modifică setările cookies