Nota lui Radoi la prima aparitie publica in calitate de antrenor al Stelei. Concluziile lui Lucian Lipovan dupa conferinta de presa

Nota lui Radoi la prima aparitie publica in calitate de antrenor al Stelei. Concluziile lui Lucian Lipovan dupa conferinta de presa

Mirel Radoi a sustinut astazi prima conferinta de presa in calitate de antrenor al Stelei.

Buna. Chiar foarte buna. Poate peste asteptarile mele. Daca antreneaza din start la fel de bine, poate fi un inceput promitator, dar pentru asta mai dureaza ca sa ne putem pronunta si e ceva mai complicat decat cum vorbeste. Cum am notat discursul:

  •     a fost sigur pe el in majoritatea raspunsurilor. N-a respins nicio intrebare, desi e putin probabil sa-i fi fost pe plac toate. N-a fost nicio clipa arogant sau zeflemitor. Sunt greseli de comunicare pe care le fac des antrenorii de la noi. Sunt convins ca se invata la licenta Pro.
  •     a explicat cat de bine putea conflictul profesional in care se afla – absenta licentei de antrenor. A acceptat ca e in culpa, a spus chiar raspicat ca “poate nu e moral”, dar a recunoscut ca nu putea sa rateze aceasta sansa. Profita de ce-i permite regulamentul – va fi in acte ceva director tehnic -, dar si-a asumat public postura de antrenor si se apuca si de scoala. Nu a minimalizat nicio clipa importanta scolii, chit ca-i ia “2-3-4 ani” sa o faca. I-a apreciat pe Pedrazzini si Dica, despre care a spus ca pot acoperi lipsa lui de experienta!
  •     nu le-a raspuns urat contestatarilor. Le-a transmis doar ca e sigur ca si ei ar fi acceptat sansa de a antrena Steaua si daca n-aveau licenta Pro. in rest, fara razboi, nici macar cu sumudica, cel care l-a ironizat cel mai mult.
  •     a driblat bine ce era de driblat. N-a pomenit nume de jucatori care ar putea fi adusi. A spus ca n-are telefonul cu el pe banca, deci nu are cum sa fie sunat in timpul meciurilor. N-a confirmat, nici n-a infirmat ca are de luat si Bac-ul inainte de licenta Pro, mutand focusul intrebarii pe aceasta tema.
  •     nu s-a milogit de suporteri. A spus raspicat ca Steaua are nevoie de ei, si-a adus aminte cat de mult au ajutat Steaua si cand era jucator, dar i-a si certat pentru incidentele care fac ca Steaua sa joace fara spectatori in primele meciuri din preliminariile Ligii Campionilor! O dovada de curaj pe care au aratat-o putini antrenori de la noi.
  •     nu a minimalizat importanta niciunui jucator actual. Le-a transmis public ca le da sanse egale tuturor, ca se pleaca de la zero, chit ca sunt jucatori despre care s-a vorbit ca ar putea pleca, precum Luchin sau Tamas.
  •     a raspuns direct cand a fost cazul. Nu le poate interzice jucatorilor sa iasa la un gratar in timpul lor liber, nici macar cu Reghecampf. il intelege pe Tanase ca vrea sa plece, e greu de motivat si va fi lasat in cazul unei oferte, dar deocamdata nu prea sunt oferte.

Cam asa a fost Radoi in prima aparitie publica. As zice de un 8-9. Nu m-a convins cu marturisirea ca a discutat despre venirea la Steaua doar dupa terminarea campionatului. si mi s-a parut nejustificat ca nu l-a sunat pe Galca – nu e vina lui ca n-a fost pastrat Galca si ar fi avut ce sa afle direct de la el, are nevoie de cat mai multe informatii.

Desigur, e mult mai important cum va fi ca antrenor. Poate sa fie la fel de bun, mai bun, dar si mult mai slab. Vom afla in iulie-august. Acolo rezultatele sunt mult mai clare, nu mai e nevoie de note, avem scoruri.

SURSA

VIDEO PROTVPLUS.RO

Premierul Cîțu, discurs politic la Guvern: ”Economia liberalilor este singura soluție”
BRAT
Modifică setările cookies