Nea Mitică, apucă-te de carte!

Nea Mitică, apucă-te de carte!

O fi greu de intuit cu cine va vota don Corleone duminică după ce a aflat de trimiterea sa oficială în judecată? 

Amnistia, graţierea, cuvinte atât de preţuite în tabăra roşie din lupta pentru Cotroceni sunt “predicatele” care îi ghidează acum ştampila Oracolului. Nu că trecutul de miliţian de top al lui Dragomir n-ar fi indicat deja o afinitate politică pentru “nepoţelul lui Iliescu”. Însă noul context juridic îi întăreşte definitiv convingerea lui Dragomir că acest candidat din spatele căruia răzbate cuvântul magic “amnistie” este “salvatore della patria”. Sau “della famiglia”, cum ar spune Don Corleone.

Dumitru Dragomir a căzut ca musca-n lapte într-un război între coloşii media Antena Group şi RCS-RDS. O victimă colaterală care, dacă ar ajunge în puşcărie, chiar mi-aş dori să scrie o carte. Ar fi o binemeritată lună de libertate pe care don Corleone ar câştiga-o dacă ar scrie o Carte Albă a mafiei din fotbal din ultimii 20 de ani, poate chiar şi cu un al doilea volum despre precedenţii 20 de ani de fărădelegi din fotbalul românesc. Prostiile însăilate de Gigi cu pseudonimul literar Gheorghe Becali, Mihai Stoica şi Gică Popescu sunt maculatură menită să susţină ipocrizia din sistemul judiciar, furmizor de scutiri de puşcărie pe baza unor făcături literare ale unor inşi care n-au nicio treabă cu scrisul. Însă o carte cu mărturisiri a unui despot care a domnit peste un regat al penalilor timp de aproape 20 de ani, asta da operă cu valoare istorică. Nea Mitică, dă şi mata câţiva în gât că şi alţi ciripesc acum despre matale. 

Ironia face ca Dragomir să-şi caute speranţa în calmarea justiţiei de către “Amnistiatorul” aflat în drum spre Cotroceni deşi Victor Ponta nu s-a sfiit, sigur, Ponta nu s-a sfiit de la altele şi mai şi, să spună direct că nu-l mai vrea preşedinte la LPF pe Dumitru Dragomir. Exact ca într-o ţară de la marginea savanei africane, Ponta s-a înfiinţat cu eminenţa sa sură, Dragnea, la cârciuma unde rebelii i-au stabilit soarta lui Dragomir în noaptea de dinaintea scrutinului de la LPF. Dragomir ameninţa în acele ore că, de va fi să fie lucrat politic, Oracolul va face un scandal monstru, cu dezvăluiri cutremurătoare. Ei bine, a fost lucrat politic şi nu a scos nici măcar un chiţăit. 

Nea Mitică, se strange laţul. Se strâng mărturiile împotriva lu’ matale, cifrele din rechizitoriu par a fi destul de “bazate”. De va fi să te reuneşti la pârnaie cu vechii tăi camarazi de table şi manevre, poate pui şi mata pe hârtie dezvăluirile cu care ameninţai în gura mare când erai înjunghiat pe la spate de vechii tăi senatori precum un Cezar în mizerie.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Craiova. Trei cadre medicale au suferit fracturi după ce au sărit de la etaj
BRAT

Modifică setările cookies