Opinii

Lucian Lipovan, despre calificarea Romaniei la Euro 2016: "Fabricata in strainatate, asamblata in tara!" INFOGRAFIC

Ne-am calificat, suntem (turneu) finalisti, nu vom castiga Cupa.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Octombrie 2015, 20:03
Data actualizarii: Miercuri 14 Octombrie 2015, 20:07

Avem vreo 8 luni sa facem lotul, sa dam jos si sa punem selectioneri, sa ne enervam pe la meciuri amicale. si, una peste alta, sa ne plangem ca avem un fotbal de doi lei (spre deosebire de rugby, bineînteles) si, mai ales, una campionat praf. Eu nu cred ca e chiar asa, dar asta conteaza mai putin, nu e ca si cand pot sau macar vreau sa conving pe cineva.

Astazi ma mira altceva: ca ditamai conducerea tehnica a nationalei (aproape toata, nu mai stiu exact cine, ca e prea numeroasa) se plange permanent cat de slab e campionatul si ce putini jucatori mai da el. Ma întreb si eu oare cum mai vin la nationala baietii aia daca fix cei care-i cheama le repeta non-stop cat sunt ei de slabi?!

Culmea e ca slabii astia din tara au adus pana la urma calificarea. Cel putin asta arata cifrele. Desi au jucat semnificativ mai putin decat stranierii (un sfert din totalul minutelor si doar un jucator în top 10 cei mai folositi), fotbalistii din tara au marcat aproape jumatate din goluri. E adevarat, golurile noastre sunt sublime, dar aproape lipsesc cu desavarsire. Chiar si asa, 5 din 6 le apartin lor, prin Budescu, Papp si Rusescu. De precizat ca atat în cazul minutelor, cat si al golurilor am luat în calcul clubul la care jucatorul era la momentul fiecarui meci!

SURSA

Modifică setările cookies