INSIDER in culisele nationalei! Am patruns in "casa" nationalei din Franta. Ce nu vrea Tata Puiu sa vedeti

INSIDER in culisele nationalei! Am patruns in "casa" nationalei din Franta. Ce nu vrea Tata Puiu sa vedeti

Hotel de lux, fara alcool in minibar. Teren comunal cu gazon de Champions League. FOTO si VIDEO EXCLUSIV

Daca exista vreo indoiala cine a ales hotelul in care sa stea nationala Romaniei, ea s-a risipit imediat cand ai ajuns la el. Nu poate fi altcineva decat Tata Puiu. Tiara Mont Royal Chateau Chantilly este un castel, dar sigur nu asta a fost argumentul principal, ci unde e situat.

Hotelul e inconjurat de hectare intregi de padure privata. Iar padurea e inconjurata de un gard care sa sperie orice initiativa de a patrunde fara acordul proprietarilor. Sau de a iesi fara acordul lor. Ce si-ar fi putut dori mai mult Iordanescu? Doar de la poarta pana la cladire faci mai bine de un minut cu masina - imaginile de mai jos sunt la viteza 2x.

Noi am patruns cu o zi inainte sa vina nationala, deci cu o zi inainte ca Generalul sa inchida de tot cazarma. Nu ca spatiul nu ar fi inchis oricum in fiecare zi. Hotelul are 110 camere, toate cu o priveliste minunanta spre padure. In departare se vede si parcul Asterix, dinspre care se aud uneori strigate ale pasionatilor de rollercoaster. Este singurul zgomot nenatural care razbate pana la hotel.

Camerele nu sunt foarte mari, iar toti jucatorii au camere identice, nu exista privilegiati. Doar antrenorii si presedintele FRF au un tratament preferential. In camere exista Internet, televizor si minibar, dar acesta din urma a fost modificat special pentru nationala. La cererea oficialilor romani, toate sticlele de alcool, energizante, sucuri au fost inlcuite cu apa plata! Exista si dovada video.

Special pentru sosirea nationalei s-a amenajat o sala de fitness si o zona de sauna si refacere. Inaintea sosirii nationalei, hotelul va gazdui o nunta de lux. De duminica, orice activitate de acest fel se suspenda. Nu vor fi petreceri. "Stim ca precuparea principala a lor e sa nu fie deranjati. Cand am gazduit alte echipe, mai sunau oameni la telefon sa-i deranjeze, dar stim sa ne ocupa de asta", spune managerul hotelului, care adauga ca FRF n-a avut cerinte majore. Va veni cu propriul bucatar care va lucra impreuna cu cel al hotelului.

Singurul lucru care nu exista este terenul de fotbal - era si greu sa fie in padure. La doar 2 km distanta se afla insa o baza sportiva comunala. Nu suna grozav, dar arata grozav. Un teren principal, cu o mica tribuna si cu un gazon impecabil in ciuda inundatiilor devastatoare din ultima vreme. Mai sunt doua terenuri secundare si un teren de tenis. "Cand a fost aici, selectionerul Romaniei ne-a felicitat pentru conditii", spune primarul din localitate, care are in gestiune si terenurile. Totul pentru o comunitate de patru localitati cu 8.000 de locuitori. Intretinerea ei costa Primaria aproximativ 100.000 de euro pe an, dar 250 de copii si juniori se pregatesc acolo.

De duminica, tricolorii nostri se urca in autobuzul de Euro. De data asta ar fi bine sa dureze cat mai mult calatoria.

In preziua sosirii nationalei, oficiali ai UEFA faceau si ei ultimele pregatiri. Cei mai seriosi sunt cei care se ocupa de Securitate. Nu pot spune cum s-au pregatit, dar e evident principala preocupare a tuturor celor implicati. Delegatia noastra va fi insotita si pazita permanent, oriunde va merge. "Poate doar din cer ar putea patrunde ceva aici, dar nici asta nu e sigur", spune managerul hotelului. 

Localnici s-au pregatit cat au putut pentru sosirea romanilor. Le-au urat bun venit la intrarea in oras si pe statiile de autobuz. 

Iar steagul Romaniei poate fi vazut aproape la fel de des, undeva in nordul Parisul, precum cel al Frantei. Ceea ce e un lucru mare fata de relatarile despre incidentele cu romani cu care suntem obisnuiti. Acum, localnici nu se sfiesc sa strige "Hai Romania!", iar unii, din diplomatie, ne vad batand si Franta.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Presa internaţională relatează cazul ursului Arthur ucis în România de prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein
BRAT
Modifică setările cookies