"Englezii au dat castigatorul asa cum conduc. INVERS!" Florian Ceafalau despre primul meci din istorie castigat de un luptator care a luat KO

"Englezii au dat castigatorul asa cum conduc. INVERS!" Florian Ceafalau despre primul meci din istorie castigat de un luptator care a luat KO

E frustrant sa vezi cum un luptator cu fata "sparta" castiga meciul, cum un luptator care isi ia KO castiga meciul, cum a ramas doar numele din cel mai bun luptator din toate timpurile.

Anderson Silva si Michael Bisping au dus un adevarat razboi pe durata a 5 runde, in unul dintre cele mai asteptate meciuri ale anului.

Silva este considerat de multi experti cel mai bun luptator de MMA din toate timpurile, recordurile sale de invincibilitate si de eficienta in cusca fiind cunoscute in intreaga lume, in timp ce Bisping a fost toata cariera in top 10 in lume dar niciodata nu a ajuns intr-un meci de titlu mondial.

Brazilianul a revenit in cusca dupa mai bine de un an de zile, reusind insa un meci frustrant pentru toti cei care au privit aceasta partida. Meciul a fost pierdut la puncte de Silva, la limita, insa confruntarea a scos iarasi la iveala cateva probleme in sportul iubit de sute de milioane de fani in intreaga lume.

1. Sistemul de punctaj este invechit si eronat. Un meci decis invers de englezi, la ei acasa!

Meciurile in MMA se puncteaza dupa meciurile din box. Regulamentul international facut de americani, cei care au popularizat sportul prin UFC, noteaza rundele in sistemul cu 10 puncte. Castigatorul ia runda cu 10-9, sau 10-8 cand dominarea este totala. 

Se intampla astfel de multe ori ca meciul sa fie castigat de sportivul care a adunat mai multe puncte, nu de cel care a dat mai multa bataie, mai pe romaneste. Asa s-a intamplat si in meciul dintre Silva si Bisping. Englezul a terminat meciul cu fata "sparta", insa arbitrii i-au dat victoria pentru ca regulamentul le-a permis asta. Din 5 reprize, Bisping l-a dominat pe Silva in primele doua, incasand apoi o bataie ce a lasat "cateva" urme pe fata lui. (foto )

2. Doar in MMA un luptator facut KO poate continua lupta

Cea mai tare faza s-a petrecut insa la finalul rundei a treia, cand Silva l-a facut KO pe Bisping cu o lovitura de genunchi, iar arbitrul incepe sa intervina intre cei doi pentru a pune punct meciului, insa intre timp suna gongul de final al reprizei, iar meciul ... surpriza ... continua, Bisping mergand la colt cu greu si continuand meciul.

Doar in MMA se poate intampla acest lucru! Acest regulament de box, invechit si neadaptat la un sport atat de complex si evoluat ca MMA-ul, a mai produs o victima. Chiar si in box, daca esti pus la podea si in secunda urmatoare suna gongul, trebuie sa te ridici, si abia apoi mergi la colt. Dar, nu, in MMA poti sa fii inconstient, daca suna gongul, esti salvat.

PS: Hearb Dean, care a venit in Romania la mai multe gale si care este unul dintre cei mai buni arbitri din lume, a dormit pe el la aceasta faza. Probabil ca acel gong l-a trimis si pe el in "vacanta".

3. Portretul luptatorului de MMA la batranete

Asa cum spuneam, Anderson Silva nu mai este cel de acum cativa ani. Ajuns la 40 de ani, brazilianul este o reminiscenta a omului care isi distrugea pur si simplu toti adversarii intrati in cusca sa ii fure centura de campion. Au ramas doar schemele din el, dar fara acelasi timing, doar loviturile, dar fara aceeasi gratie, doar meciurile, dar fara acelasi deznodamant.

La fel ca si in cazul lui Fedor, Anderson este o legenda a MMA-ului de care trebuie sa ne bucuram ca o vedem in cusca, indiferent de rezultatul meciului. Sunt doi masculi alfa a caror vreme a apus, doi lei care nu mai au aceeasi stralucire ca in tinerete si fata de care e incorect, pana la urma, sa le cerem sa lupte la fel ca la 20 sau 30 de ani. Timpul nu iarta pe nimeni. Nici adversarul.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Resturile rachetei chinezești au ajuns duminică în Oceanul Indian. Mare parte din componente au ars la intrarea în atmosferă
BRAT
Modifică setările cookies