"Cum te cheama, pui de oltean? Istvan!" Mihai Mironica, dupa victoria Craiovei cu Astra

"Cum te cheama, pui de oltean? Istvan!" Mihai Mironica, dupa victoria Craiovei cu Astra

Craiova a castigat in primul meci din play-off in fata echipei care o invinsese cu doar cateva zile in urma.

Istvan Kovacs e chiar cavalerul negru. Dupa ce a ajutat-o pe Sepsi sa castige la Medias un meci foarte important pentru calificarea in play off, acum Kovacs a fost baza pe care s-a construit piramida olteneasca a bucuriei dupa victoria cu Astra.

Kovacs a reusit performanta de a le refuza celor de la Astra un penalty pe care pana si cel care l-a comis, Bancu, l-a recunoscut, un lucru extrem de rar in aceasta lume a fotbalului in care trisatul este politica de stat. Bancu spune ca a si avut un dialog cu arbitrul din Carei pe aceasta tema si Istvan ar fi afirmat ca nu era cazul dictarii loviturii de pedeapsa. Asadar, Kovacs nu are nici macar scuza ca nu ar fi vazut faza, asa cum s-a incercat albirea cavalerului negru in transmisia tv.

Convenabil pentru Kovacs e ca aceasta eroare uriasa de la Craiova il poate scoate din teoria conspiratiei din cazul Sepsi: “vedeti, nu a comis-o intentionat pentru ungurii lui, chiar este intr-o forma slaba”. Interesant este ca aceasta “forma slaba” nu s-a regasit si in prestatia lui Kovacs de la meciurile internationale. E ca in eterna poveste cu ai nostri care se intorc din Occident si brusc se leapada de bunul obicei capatat pe acolo de a respecta regulile. E un fenomen interesant care are loc imediat dupa intrarea in tara, de exemplu pe la Carei.

Dinspre Oltenia vine acum o asurzitoare liniste in discutiile despre arbitraj. De exemplu, Silvian Cristescu, oficial al clubului craiovean care a spus ca “FCSB si-a aranjat tot” pentru a fura cu arbitri la meciul cu Craiova, a fost ascuns acum de camerele tv. Nimeni nu mai tese acum o teorie a conspiratiei ca in cazul lui Avram, ca Istvan si-ar fi vopsit peretii dormitorului in alb si albastru sau ca, in copilarie, colectiona poze cu Zoli Crisan.

Dincolo de Istvan Kovacs, au jucat si altii bine pentru Craiova in fata unei Astre lipsite de stralucire fara Alibec tot meciul, fara Begue jumatate din meci, fara Llullaku un sfert din meci. Nu vad cum Mateiu ar mai putea rata nationala. Dimitrov este nedreptatit de Mangia in raport cu Martic asa cum italianul o facea si cu Mateiu in raport cu compatriotul Rossi. Iar cu cavaleria tanara din fata, Barbut, Mihaila, Draghici, Koljic, ai spune ca la Craiova e Viitorul. Doar ca publicul campion al Romaniei vrea Prezentul, nu Viitorul, vrea tripla in acest sezon: campionatul si cupa in teren, titlul in tribune. Cel de-al treilea e castigat la pas, pentru primele doua urmeaza batalii crancene. Si jocuri de culise...

VIDEO PROTVPLUS.RO

”Doctor de bine”. Cum se vindecă lipsa încrederii în propria persoană, ne explică psihologul Gaspar Gyorgy
BRAT
Modifică setările cookies