Cum poate sa incheie definitv ASA Targu Mures cazul Muresan cu un simplu gest de fair-play

Opinii
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Noiembrie 2014, 12:24
Data actualizarii: Luni 24 Noiembrie 2014, 12:59

Un gest lipsit de fair-play si imposibil de sanctionat de catre Comsii se poate transforma intr-un act de fair-play si de lupta impotriva violentei

Cazul (ne)suspendarii lui Muresan pare o poveste fara sfarsit. Am explicat pe blog de ce suspendarea ar fi fost neregulamentara si care este precedentul real de la FIFA. Lumea simte insa ca nu s-a facut dreptate. Muresan a fost huiduit la fiecare atingere de minge la Ploiesti, iar comentatorul nu i-a pronuntat numele. Niste atitudini nepotrivite daca ma intrebati pe mine, din doua motive: si daca ar fi gresit Comisia care i-a anulat suspendarea, nu Muresan ar fi de vina pentru asta. Iar daca e sa nu se mai pronunte numele jucatorilor care nu respecta fair-play-ul am ajunge sa vorbim in cifre jumatate de meci.

Exista insa o solutie pentru toata tevatura. Una de bun-simt, care ar promova lupta impotriva violentei si ar inchide definitiv subiectul, protejandu-l inclusiv pe Muresan. Ea nu e la TAS, unde sunt sigur ca Steaua nu va merge. Nici in Tribunalul civil, unde iarasi sunt sigur ca Steaua nu va merge, iar daca va merge, va pierde. Solutia nu e nici la LPF, nici la FRF care nu pot schimba un regulament care e identic, din motive obiective, si la FIFA. Solutia nu era nici ca o Comisie sa decida contra regulamentului suspendarea unui jucator, doar pentru ca noua asa ni se pare de bun-simt. Solutia nu e nici ca ziaristi, editorialisti, analisti, specialisti si alti ”isti” sa se lamenteze (fara sa se documenteze) pe seama regulamentului, care e (in cazul asta) logic si clar.

Solutia e la ASA Targu Mures. Solutia de bun-simt, care-l protejeaza si pe Muresan, face dreptate si pentru lipsa de reglementare a situatiei si incheie o dezbatere aparent fara sfarsit, este ca ASA Targu Mures sa decida chiar ea suspendarea propriului jucator! Adica sa nu-l foloseasca 2-4-6 etape, eventual pana la sfarsitul turului.

ASA Targu Mures a sustinut permanent ca a inteles gravitatea loviturii lui Muresan, dar ca a insistat numai pentru respectarea regulamentului. Poate dovedi simplu asta: suspendandu-l intern pe Muresan, care nu poate fi suspendat de regulament. N-ar exista un gest mai plin de fair-play si sportivitate in istoria recenta a fotbalului.

Dar va face ASA Targu Mures asta, dat fiind ca nu-i poate obliga nimeni? Va astept sa comentam impreuna si pe blog.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!