Cum poate sa incheie definitv ASA Targu Mures cazul Muresan cu un simplu gest de fair-play

Cum poate sa incheie definitv ASA Targu Mures cazul Muresan cu un simplu gest de fair-play

Un gest lipsit de fair-play si imposibil de sanctionat de catre Comsii se poate transforma intr-un act de fair-play si de lupta impotriva violentei

Cazul (ne)suspendarii lui Muresan pare o poveste fara sfarsit. Am explicat pe blog de ce suspendarea ar fi fost neregulamentara si care este precedentul real de la FIFA. Lumea simte insa ca nu s-a facut dreptate. Muresan a fost huiduit la fiecare atingere de minge la Ploiesti, iar comentatorul nu i-a pronuntat numele. Niste atitudini nepotrivite daca ma intrebati pe mine, din doua motive: si daca ar fi gresit Comisia care i-a anulat suspendarea, nu Muresan ar fi de vina pentru asta. Iar daca e sa nu se mai pronunte numele jucatorilor care nu respecta fair-play-ul am ajunge sa vorbim in cifre jumatate de meci.

Exista insa o solutie pentru toata tevatura. Una de bun-simt, care ar promova lupta impotriva violentei si ar inchide definitiv subiectul, protejandu-l inclusiv pe Muresan. Ea nu e la TAS, unde sunt sigur ca Steaua nu va merge. Nici in Tribunalul civil, unde iarasi sunt sigur ca Steaua nu va merge, iar daca va merge, va pierde. Solutia nu e nici la LPF, nici la FRF care nu pot schimba un regulament care e identic, din motive obiective, si la FIFA. Solutia nu era nici ca o Comisie sa decida contra regulamentului suspendarea unui jucator, doar pentru ca noua asa ni se pare de bun-simt. Solutia nu e nici ca ziaristi, editorialisti, analisti, specialisti si alti ”isti” sa se lamenteze (fara sa se documenteze) pe seama regulamentului, care e (in cazul asta) logic si clar.

Solutia e la ASA Targu Mures. Solutia de bun-simt, care-l protejeaza si pe Muresan, face dreptate si pentru lipsa de reglementare a situatiei si incheie o dezbatere aparent fara sfarsit, este ca ASA Targu Mures sa decida chiar ea suspendarea propriului jucator! Adica sa nu-l foloseasca 2-4-6 etape, eventual pana la sfarsitul turului.

ASA Targu Mures a sustinut permanent ca a inteles gravitatea loviturii lui Muresan, dar ca a insistat numai pentru respectarea regulamentului. Poate dovedi simplu asta: suspendandu-l intern pe Muresan, care nu poate fi suspendat de regulament. N-ar exista un gest mai plin de fair-play si sportivitate in istoria recenta a fotbalului.

Dar va face ASA Targu Mures asta, dat fiind ca nu-i poate obliga nimeni? Va astept sa comentam impreuna si pe blog.

VIDEO PROTVPLUS.RO

România, la un pas de scenariul prevăzut în caz de dezastre. Spitalele nu mai fac față
BRAT

Modifică setările cookies