CSU Craiova joaca in CLONA! Mihai Mironica scrie despre "Ratacirile lui Craioveanu prin Craiova"

CSU Craiova joaca in CLONA! Mihai Mironica scrie despre "Ratacirile lui Craioveanu prin Craiova"

Pentru mine, Gica Craioveanu este unul dintre cei mai mari atacanti din istoria fotbalului nostru. Si poate unul dintre cei mai subestimati la nationala, asa cum probabil a fost si in cazul legendei Craiovei, Ion Oblemenco.

Intotdeauna Craioveanu a fost principalul meu exemplu despre neregulile care s-au petrecut la nationala in mandatele lui Iordanescu, neglijarea lui de catre selectioner in anii '90 fiind extrem de dubioasa.
 
Am si acum in memorie un gol de-al lui Craioveanu marcat de pe la vreo 30 de metri cu stangul sau minunat pentru Real, cea care este numita Real in Spania, Sociedad. Iar meciul sau facut pe Camp Nou pentru Villarreal, cu doua goluri din loburi peste portar, care i-au facut pe fanii Barcelonei sa-i fluture in acea seara batistele a demisie lui Louis van Gaal... Acela a fost cel mai tare meci pe care l-am vazut cu un roman in Primera Division...
 
Imi place cum s-a reinventat Craioveanu. Este cel mai charismatic fost fotbalist roman care comenteaza la tv. Iar cu aparitiile sale atat de reusite in reclame, deja e un mic Vinnie Jones romanesc. E un "grande", ca sa-i parafrazez expresia sa marca inregistrata.
 
Dar... Cu Gica Craioveanu am trait si trista experienta a dedublarii romanilor. Romani care se integreaza in societatile din vestul Europei. Dar, atunci cand ii vezi in avioanele care merg spre Bucuresti, ii simti cum revin la balcanismele ascunse bine in ADN. Gica Craioveanu, omul atat de bine integrat mediatic in cel mai puternic fotbal din lume, cel spaniol, s-a intors la un moment dat in Romania si s-a insotit cu o domnisoara, Olguta, care crede ca la fotbal e ca la shopping de posete: iti cumperi una de la bisnitari si poti scrie pe ea o marca de prestigiu.
 
Pe cat de penibil era motivul pentru care Craioveanu clama ca proaspat infiripata Craiolguta, nasita de Nasul de la FRF, este adevarata Universitatea Craiova, si anume acela ca noii ciocoi aveau bani, iar Mititelu nu, pe atat de caraghioasa e "revelatia" pe care o are acum Craioveanu: Craiolguta e Craiolguta si Universitatea Craiova e defuncta de acum cativa ani. Motorul revelatiei sale este la fel de lipsit de substanta, "muica, se luara astia din conducerea lui CS U de neica Sorin Cirtu si de unchiu' Emil Sandoi".
 
Gica Craioveanu, istoria, identitatea nu tin de bani, de cine de cine se ia. Pentru UEFA, CS U Craiova a fost o echipa nou infiintata. Care s-a procopsit cu apelativul de Clona pentru ca a tinut sa se dea ceea ce nu poate fi. Chiar daca acum faci lugu-lugu cu calaul, nu poti scapa de cruda realitate: si tu, si Cirtu, si Balaci, si Jerry Gane cu care marcai goluri in Banie, si Silviu Lung, si Nae Ungureanu, si Rodion Camataru, si Emil Sandoi sunteti niste vaduvi fotbalistici.

Chiar si eu, pentru care prima poveste frumoasa a fotbalului pe care am trait-o a fost Craiova Maxima, am pierdut o ruda pentru care aveam o amintire de nesters. Universitatea Craiova a murit, dusa la groapa de Mititelu. Gica Craioveanu, ramai cu iubirile tale din Spania, acolo unde nu se intampla fatalitatea ca un club "grande" de calibrul Craiovei sa intre pe mainile unui personaj tragi-comic precum Mititelu.

Si unde nu apar cucoane inhaitate cu Nasi care sa scoata din sertare de birou noi Barcelone sau Madriduri.

Citeste si:CSU Craiova
VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis, despre pașaportul de vaccinare în UE: „Ar trebui utilizat pentru scopuri medicale”
BRAT

Modifică setările cookies