Catharsis in Qatar. Mihai Mironica dupa victoria URIASA a Simonei Halep cu Svitolina la Doha

Simona Halep Opinii
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Februarie 2019, 18:50
Data actualizarii: Vineri 15 Februarie 2019, 18:53

Cu victoria sa in fata acestui strigoi personal din ultimii doi ani, Elina Svitolina, Simona Halep ne-a produs si si-a produs un fenomen de catharsis, in ambele sale sensuri.

O purificare a spiritului pentru noi prin participarea intensa la fenomenul artistic, pentru ca e deja arta felul  in care Simona castiga aceste infruntari teribile din ultima vreme cu Svitolina, Pliskova, Goerges. Si un efect terapeutic pentru ea prin descarcarea unei trairi refulate dupa ce a depasit blocajul pe care il avea in fata acestei jucatoare atat de bune, Elina Svitolina.

N-am mai crezut in victoria Simonei la 0-3 si 1-4 in decisiv. Senzatia mea a fost ca nici ea nu mai credea incercand sa citesc anumite reactii ale fetei Simonei si felul in care facea anumite greseli. Dar lama aceasta atat de subtire, dar si puternica a rezistentei sale interioare nu a cedat, si Simona a avut o revenire care in “filmele cu bataie” pare rodul unui scenariu ieftin. Simona i-a dat ucrainencei lovitura decisiva cu acea miscare neverosimila de rever cu care si-a creat prima minge de meci. E lovitura despre care CTP spune, pur si simplu, ca nu exista. Una inventata de Simona acum, pe loc. Apoi a venit formalitatea prin care i-a zburat Svitolinei capul de pe umeri.

Simona Halep si coechipierele sale din echipa Romaniei ne-au produs o bucurie imensa cu succesul urias in fata celei mai puternice trupe din lume, cea a Cehiei. Doar ca Simona nu se opreste, transforma deja fiecare saptamana intr-una de Fed Cup. Energia romaneasca dezlantuita in tribuna de la Doha, tricolorul galagios care acapareaza arena aduce aminte de festivalul romanesc din tribunele de la Ostrava.

Recuperarea Simonei este completa. Racheta romaneasca lansata in universul tenisului mondial este la nivelul formidabil atins la Roland Garros in vara anului trecut dupa ce a trecut printr-un calvar de aproape o jumatate de an. Nu stiu daca Sorana Cirstea are dreptate, nu stiu daca adevarul e in cealalta tabara. Poate ca Simona nu va mai castiga vreun turneu de Grand Slam sau poate va cuceri alte cateva astfel de turnee de top. Cert este ca aceasta calatorie magica, neobisnuita pentru noi, in care un sportiv roman demonstreaza constant ca are sanse reale in fata oricarui adversar din lume va continua pentru mult timp. Sa ne bucuram de fiecare moment din aceasta calatorie a Simonei ce va fi un reper etern in sportul din Romania.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!