Actorii si salbaticii! Mihai Mironica, despre cum "FRF, Politia si Jandarmeria sunt complici la cel mai mare rau al fotbalului"

Actorii si salbaticii! Mihai Mironica, despre cum "FRF, Politia si Jandarmeria sunt complici la cel mai mare rau al fotbalului"

Dupa incidentele grave de aseara, Jandarmeria a identificat doar 5 suporteri romani care au incalcat regulile pe stadion. Acestia vor fi amendati contraventional.

De multi ani insist in spatiul public ca raul cel mare al fotbalului nu este reprezentat de jucatorii modesti sau blatisti, de conducatorii corupti, de arbitrii hoti, de antrenorii incompetenti. Sigur, cu totii acestia afecteaza imaginea celui mai frumos joc de pe planeta. Dar marea boala a fotbalului este violenta imprastiata in tribune si in jurul stadioanelor de cele mai imunde elemente ale societatii, de derbedeii care transforma acest sport intr-un pretext pentru manifestarile lor dezgustatoare.

E adevarat, ieri am avut pe teren una dintre cele mai jalnice echipe din istoria moderna a nationalei. E adevarat ca un consilier al presedintelui FRF admite ca la pauza s-a dus la vestiare, spatiu care este exclusiv al antrenorului, mai ales intre reprize. E adevarat ca avem o marioneta politica pe post de presedinte la FRF, care vine cu tot felul de bazaconii crezand ca in fotbal mai poti pacali ca atunci cand esti decorat de un presedinte al baxurilor cu tigari si blugi pentru acte de vitejie in lupta cu dosarele cu sina de la Cotroceni. E adevarat ca avem un selectioner care munceste cu multa ravna la demolarea mitului neamtului providential alaturi de presedintele tarii. Dar nimic nu se poate compara cu magma de mizerie morala care s-a scurs si aseara din peluze.

Nu avem monopolul pe asasinarea bunului simt pe stadioane, s-a vazut si cu ocazia venirii in Bucuresti a acestor cruciati polonezi ai violentei care au reusit sa transforme un festival al fotbalului precum Legia - Real intr-o inmormantare. Dar este infricosatoare paralizia celor care sunt platiti sa ne apere de aceste subspecii. Nu vrem sa invatam nimic din modelul britanic care a luptat atat de eficient impotriva acestui cancer al fotbalului care este violenta propagata de cele mai mari deseuri ale societatii.

5 astfel de gunoaie interzise pe stadioane dupa ce s-a intamplat aseara? Pe bune? FRF ramane complice acestor grupuri de infractori care primesc bilete in zonele cerute in peluze in numar foarte mare. Politia, jandarmii inchid ochii complice ca si in cazul eternilor bisnitari de la meciurile de top ale nationalei. Singura cale eficienta prin care stadionul poate fi salvat de acest pericol si redat celor care doresc sa vina insotiti de copii la acest spectacol numit fotbal este un tackling dur al autoritatilor bagat la aceste grupuri de infractori acum, inainte de orice alt meci.

Dar care autoritati sa aiba inteligenta, hotararea, curajul sa ia masuri radicale pentru a stopa aceasta luare a fotbalului drept prizonier de bandele de peluzari? In tara asta, chiar si pentru asa ceva trebuie sunat la Deveselu.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Coronavirus România, 9 august. Autoritățile au anunțat 1.145 de cazuri noi de persoane cu Covid-19
BRAT