„Va șterge totul cu buretele!” Marica trage un semnal de alarmă. Ce se va întâmpla dacă Petrescu va prelua națională

Mirel Rădoi s-a despărțit de națională după ce a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Qatar

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Decembrie 2021, 18:20
Data actualizarii: Miercuri 15 Decembrie 2021, 19:38

Burleanu și Stoichiță au discutat cu Dan Petrescu, după refuzurile lui Hagi, respectiv Răzvan Lucescu, și așteaptă un răspuns de la acesta până pe 20 decembrie 2021.

Cipria Marica este convins că „Bursucul” va prelua naționala, însă atrage atenția asupra faptului că acest lucru ar șterge cu buretele munca lui Mirel Rădoi la prima reprezentativă și ar da naștere unei noi filozofii.

„Cred că Dan Petrescu, înțeleg că mai sunt unele detalii acolo, niște virgule, să vedem, până la urmă să nu ne grăbim, cine știe, poate virgulele astea fac diferența. Oricum, sper ca de această dată Comisa Tehnică, pentru că președintele nu își asumă, să fie mai inspirată în alegerea selecționerului.

Am înțeles că atunci când e vorba de ales, nu se bagă sau nu își asumă responsabilitatea. Răzvan Burleanu a reușit atât la Federația Română de Fotbal, încât sper ca de această dată să îi iasă. Eu cred că i-a ieșit mai bine decât spera, rămâne de văzut la alegerea pe care o vor face. Ținând cont de relația bună dintre CFR Cluj și Federație, mă aștept să fie Dan Petrescu, pentru că, repet, lucrurile s-ar putea rezolva cel mai ușor.

CFR se va slăbi puțin, cu Dan Petrescu la cârmă, CFR avea titlul garantat, să spunem așa. E o decizie grea pentru el, nu e ușor să alegi echipa națională astăzi, ținând cont circumstanțele, așteptările, că totuși, avem atâția ani de când nu ne-am mai calificat la un Mondial, chiar și un European. Nu e o decizie ușoară, dar cu siguranță, pentru Federația Română de Fotbal ar fi cea mai bună soluție.

Ar mai fi un aspect, vorbeam și îl ascultam pe Mirel Rădoi după mandatul său, spunând că așteaptă sau speră să vină un antrenor care să continue munca pe care el a făcut-o la echipa națională. Dacă vine Dan Petrescu, ștergem tot cu buretele, un alt tip de antrenor, cu un alt tip de filosofie, o altă mentalitate, e greu de crezut că vom putea beneficia de toată munca lui Mirel de până acum”, spus Ciprian Marica, prezent la baza Voința.

România își va afla joi adversarele din Nations League

România îşi va afla, joi, de la ora 19.00, adversarele din cadrul celei de-a treia ediţii a Ligii Naţiunilor. Tricolorii fac parte din Divizia B şi vor fi în a treia urnă valorică.

Urnele valorice

Urna I: Ucraina, Suedia, Bosnia-Herţegovina, Islanda;
Urna II: Finlanda, Norvegia, Scoţia, Rusia;
Urna III: Israel, România, Serbia, Irlanda;
Urna IV: Slovenia, Muntenegru, Albania şi Armenia.

Câd se dispută etapele din grupe

Etapele 1 şi 2: 2–8 iunie 2022;Â
Etapele 3 şi 4: 8–14 iunie 2022;
Etapele 5 şi 6: 22–27 septembrie 2022.

Echipele de pe primul loc în grupele Divizie A se vor califica în semifinalele Ligii Naţiunilor. Finalele, mică şi mare, şi semifinalele vor avea loc la 14, 15 şi 18 iunie 2023.

Unele echipe vor ajunge din Liga Naţiunilor la turneul final al Campionatului European din 2024, dar condiţiile de calificare vor fi stabilite în iunie 2022.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!